Fujitsu introduceert Roadway Patrol Support Service

Fujitsu introduceert Roadway Patrol Support Service

03-07-2013

Fujitsu introduceert Roadway Patrol Support Service


Fujitsu introduceert Roadway Patrol Support Service, een nieuwe cloud-dienst die slim gebruikmaakt van smartphones bij inspecties van wegen.

De nieuwe dienst, die als eerste in Japan is gelanceerd, gebruikt de ingebouwde accelerometer van een smartphone om automatisch informatie te verzamelen over de staat van het wegdek. Door deze informatie te combineren met kaartgegevens kunnen medewerkers van overheden en betrokken civieltechnische bedrijven heel eenvoudig een diagnose uitvoeren van de wegenkwaliteit in een gebied. Wanneer gebruikers van het systeem onderweg een punt van aandacht tegenkomen (een scheur in het wegdek, een beschadigde vangrail), dan kunnen zij een foto met aanvullend commentaar invoeren in het systeem.

Investering in gespecialiseerde uitrusting onnodig
Roadway Patrol Support Service helpt volgens Fujitsu overheden op verschillende manieren met het besparen van hun operationele kosten en het vergroten van de verkeersveiligheid. Zo verzamelt het systeem informatie over het wegdek tijdens dagelijkse ritten van medewerkers en vergroot het hun werklast niet. Door gebruik te maken van bestaande smartphone-technologie is er bovendien geen noodzaak meer om te investeren in gespecialiseerde uitrusting. Het systeem analyseert alle bijeengebrachte data en brengt deze op overzichtelijke wijze in kaart, waardoor het snel duidelijk is welke delen van de infrastructuur het meest dringend aan onderhoud toe zijn.

Human Centric Intelligent Society
Vanuit de filosofie van de Human Centric Intelligent Society, waarin ICT in dienst staat van mens en maatschappij, zoekt Fujitsu voortdurend naar innovaties die daar een bijdrage aan kunnen leveren. Zo is Fujitsu enkele jaren geleden begonnen met het ontwikkelen van oplossingen die beheer en onderhoud van publieke infrastructuur goedkoper maken en tegelijkertijd geen extra werklast opleveren voor de medewerkers die hiervoor dagelijks verantwoordelijk zijn.


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Innovation