id-me biedt multi-factor authenticatie
09-07-2013

id-me biedt multi-factor authenticatie


id-me, gespecialiseerd in biometrische identificatie, breidt de beveiliging van smartphones en tablets uit met multi-factor authenticatie, gebaseerd op een One Time Passcode of SMS Passcode. Door de identiteit van gebruikers via meerdere methoden te verifiëren, kunnen bedrijven identiteitsfraude beter voorkomen. De multi-factor authenticatie van id-me is ook geschikt voor het toenemend gebruik van tweestaps-verificatie door o.a. Apple, Google, Microsoft en Twitter.

Multi-factor authenticatie
Om de toegang tot hun systemen en online diensten beter te beveiligen, stappen steeds meer bedrijven over naar het authenticeren van gebruikers via meerdere beveiligingsmethoden. Om daarop in te spelen ondersteunt id-me als aanvulling op biometrische authenticatie een One Time Passcode of SMS Passcode. De One Time Passcode voegt met behulp van een eenmalig te gebruiken pincode een beveiligingslaag toe via de mobiele telefoon. Deze wordt gegeneerd door de id-me authenticatieserver, die samenwerkt met de Authenticator app voor iOS iPhones en iPads en Android apparaten.

Cloudgebaseerde beveiligingsoplossing
Een andere multi-factor methode van id-me via de mobiele telefoon, is de SMS Passcode. Daarbij krijgt de gebruiker na zich biometrisch te hebben aangemeld een sms-code die moet worden ingevoerd om de identiteit onmiskenbaar vast te stellen. "Door biometrische identificatie te combineren met een uniek gegenereerde tijdelijke toegangscode, laten wij de gebruikers van smartphones en tablets hun identiteit op twee manieren bewijzen", zegt Product Marketing Director Joseph Kakisina.


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security