Sophos Mobile Controle 3.5 biedt nu ook Windows Phone 8 ondersteuning
10-07-2013

Sophos Mobile Controle 3.5 biedt nu ook Windows Phone 8 ondersteuning


Sophos presenteert Sophos Mobile Control 3.5, de nieuwste versie van zijn Mobile Device Management (MDM) oplossing. Het product is zowel on-premise als via SaaS beschikbaar. De nieuwe versie biedt ondersteuning voor Windows Phone 8 en vereenvoudigde administratiefunctionaliteiten om BYOD-beleid makkelijker te kunnen implementeren. 

Onbeveiligde persoonlijke devices
Sophos Mobile Control 3.5 maakt het voor het midden- en kleinbedrijf eenvoudiger om mobiele apparaten te beveiligen en beheren. Ook daar gebruiken steeds meer medewerkers naast de bedrijfsapparatuur hun eigen smartphones en tablets voor het werk. Toch gebruiken opvallend weinig mensen basisbeveiliging voor die apparatuur. Mobiele malware en hacking nemen toe, dus bedrijven lopen steeds grotere risico’s als er onbeveiligde mobiele apparaten op het bedrijfsnetwerk worden toegelaten.

Uitgebreide rapportage dashboards
De nieuwe versie van Sophos Mobile Control biedt de bescherming die IT nodig heeft om BYOD vol vertrouwen te omarmen. Het biedt Windows Phone 8 ondersteuning, naast die voor iPhone/iPad en Android. Ook biedt het een eenvoudig te gebruiken client app die toegang biedt tot de compliance status, berichten en ondersteuningsinformatie. Daardoor kunnen IT-afdelingen beschikken over uitgebreide rapportage dashboards en diverse andere workflow-verbeteringen. De SaaS-versie biedt betere integratie met de bedrijfs-IT door middel van een nieuwe remote Exchange ActiveSync (EAS) Proxy waardoor organisaties apparaten kunnen blokkeren die niet voldoen aan de gestelde eisen, en remote LDAP-ondersteuning waarmee gebruikers eenvoudig toegang krijgen tot Active Directory.

  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security