Redactie - 22 juli 2013

F5 Networks verbetert BIG-IP platform met SDN en Hybrid Cloud integratie


F5 Networks vernieuwt zijn BIG-IP platform om software defined networking (SDN) toepassingen uit te breiden, cloudtoepassingen beter schaalbaar te maken en intelligentie en programmeerbaarheid aan IT-omgevingen toe te voegen.

Met een suite van gecombineerde fysieke en virtuele producten op basis van F5’s nieuwe ScaleN architectuur kunnen bedrijven hun IT-activiteiten eenvoudig schalen naar behoefte om het meeste te halen uit virtualisatie, cloud computing en on-demand IT, aldus de leverancier

ScaleN maakt deel uit van de nieuwe software van het BIG-IP platform, versie 11.4. De architectuur zet resources slim in om systemen in zowel fysieke als virtuele toepassingen te schalen. ScaleN kan resources dynamisch inzetten voor een specifieke applicatie, service of ander te bepalen doeleinde. Systeembeheerders kunnen zo zeer flexibele systemen maken die resources toewijzen aan clouds of datacenters op basis van wat een applicatie op dat moment eist. Wanneer de extra rekenkracht niet langer nodig is, kan eenvoudig teruggeschaald worden. Klanten kunnen zo application delivery services combineren met technologieën als SDN, cloud en netwerkvirtualisatie.

Schaalbaarheid
ScaleN is in staat infrastructuren te consolideren en applicatiebeschikbaarheid te maximaliseren zonder performance-vermindering wanneer nieuwe diensten worden toegevoegd, zo beweert F5.

Het vernieuwde BIG-IP platform biedt onder andere gelegenheid om dynamische applicatie services te combineren op een flexibel platform. Zo zijn gebruikers in staat Application Delivery Networking (ADN) volledig naar eigen inzicht en behoefte in te richten. Dankzij nieuwe mid-range hardware platformen in de BIG-IP 5000 en 7000 series, virtual editions met 5 Gbps doorvoer en on-demand licensing is het makkelijk om infrastructuren te bouwen en te schalen.

De updates bieden verder ondersteuning voor cloudbursting of hybride infrastructuren waar zowel private als publieke cloud-resources indien nodig worden aangesproken. Daarbij zijn ze klaar om SDN-technologieën te adopteren en te verbeteren, zodra deze op de markt komen. Ook hiervoor is flexibele licensing voorhanden, zodat gebruikers alleen hoeven te betalen voor wat ze nodig hebben.

Ten slotte stelt F5’s programmeerbare iRules-technologie gebruikers in staat om naar eigen inzicht om te gaan met applicatie- en netwerkgebeurtenissen, gebaseerd op policies en handmatige aansturing. De nieuwe iCall-technologie vergroot de mogelijkheden hiervan door BIG-IP producten zelf te laten reageren op basis van de realtime status van de hele ADN-infrastructuur. Op die manier kan snel gereageerd worden zonder tussenkomst van een gebruiker of beheerder, aldus F5.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!