Redactie - 08 augustus 2013

Qualys introduceert bètaversie van Web Application Firewall (WAF)


Qualys, speler van oplossingen voor cloud-security en compliance-management, introduceert een bètaversie van zijn nieuwe cloud-Web Applications Firewall (WAF).

De oplossing komt beschikbaar als een Amazon Machine Image (AMI) en een VMware virtual image voor lokale systemen. De nieuwe WAF-service van Qualys wordt geleverd via het sterk schaalbare multitenant QualysGuard Cloud Platform. Dit biedt klanten centrale beheermogelijkheden, gedistribueerde bescherming en gebruiksgemak, ongeacht de locatie van applicaties: lokaal binnen de organisatie of in de cloud.

Een WAF schermt een website af tegen hacking door het toepassen van een set van regels op HTTP-conversaties. Deze technologie is complex en kostbaar doordat de regels voor elke applicatie op maat gemaakt moeten worden en regelmatig geüpdatet moeten worden vanwege wijzigingen in de applicaties en het inspelen op nieuwe en opkomende bedreigingen.

Daardoor kan niet elke organisatie zich een WAF veroorloven. In sommige gevallen zetten organisaties een WAF alleen in voor enkele bedrijfskritische webtoepassingen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!