VMware Horizon Workspace 1.5 ondersteunt BYOD met Android apparatuur
07-08-2013
Deel dit artikel:

VMware Horizon Workspace 1.5 ondersteunt BYOD met Android apparatuur


VMware introduceert de beschikbaarheid vanVMware Horizon Workspace 1.5. Hiermee biedt VMware een geïntegreerd mobiel beheerplatform. De nieuwe oplossing vereenvoudigt de ervaring van zowel de eindgebruiker als de IT-beheerder die de mobiele werknemer moet ondersteunen. Er wordt alleen Android ondersteunt, niet iOS.

Toegevoegde functies zijn onder meer:

Een enkele geïntegreerde beheer-interface om Android-apparaten te ondersteunen naast alle andere onderdelen van de werkomgeving met de integratie van VMware Horizon Mobile.

Ondersteuning voor mobiele applicaties die het beheerders mogelijk maakt om rechten te geven aan applicaties en deze te beheren.

Systeem voor policy management om beleid op alle onderdelen samen te voegen, te ontwerpen en te rationaliseren.

Ondersteuning van de Oracle-database.

Herziene iOS applicaties - bestanden en applicaties in twee afzonderlijke applicaties.

Lokaliseren in Frans, Duits, Japans en vereenvoudigd Chinees.

Prestatieverbeteringen en -reparaties

De diversiteit aan modellen van mobiele apparaten, besturingssystemen en applicaties die door gebruikers in de organisatie zijn gebracht, kunnen voor IT een beheerproblemen veroorzaken, zo meent VMware. Met name Android is een moeilijk beheersbaar platform door het grote aantal apparaatspecifieke besturingssystemen. Horizon Workspace helpt IT het beheer van Android-apparaten te standaardiseren met behulp van een enkel, geïntegreerd beheerplatform. Hierdoor kan het corporate securitybeleid met een enkele oplossing op alle apparaten eenvoudig worden toegepast en gehandhaafd.

Nieuwe smartphones met Workspace-ondersteuning
Een andere ontwikkeling in onze Android-strategie is de toevoeging van nieuwe toestellen die Horizon Workspace ondersteunen. Dit helpt organisaties om BYOD-initiatieven beter te ondersteunen. De Samsung Galaxy S3, S4 en de Droid Razr HB van Motorola zijn toegevoegd aan de huidige lijn van 'VMware Ready-apparaten' op het draadloze netwerk van Verizon, dat reeds bestaat uit de LG Intuition en de Razr M van Motorola.

iOS-strategie
Het ondersteunen van mobiele werknemers betekent ook de ondersteuning van Apple iOS-apparaten. VMware is gestart met een nieuwe strategie voor iOS die een bijdrage levert aan de oorspronkelijke MDM/MAM-functies die in iOS 7 worden aangeboden. "Onze strategie is om iOS7 te leveren zodat IT-beheerders over meer controle, zicht en security beschikken", aldus VMware.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility