Redactie - 12 augustus 2013

IGEL Technology introduceert Universal Customization Builder (UCB)


IGEL Technology kondigt de Universal Customization Builder (UCB) aan, waarmee klanten na het volgen van een training eenvoudig gepersonaliseerde packages voor hun IGEL Universal Desktop firmware kunnen creëren en uitrollen. De IGEL UCB biedt voorgedefinieerde templates voor speciale gebruiksscenario’s zoals het lokaal installeren van applicaties of het instellen van registerwaardes in Windows. Dankzij de grafische interface van de software zijn beheerders in staat dergelijke taken uit te voeren zonder diepgaande kennis van shell- of Windows-scripting. Deze nieuwe en flexibele functionaliteit van de UCB is, naast de High Availability mogelijkheid, de tweede optionele uitbreiding voor de toonaangevende remote management software van IGEL, de Universal Management Suite.

Een andere belangrijke feature van de IGEL Universal Customization Builder is de ondersteuning van de lokale installatie van applicaties, zoals extra stuurprogramma’s voor sectorspecifieke hardware. Maar ook programma’s voor de detailhandel om software voor PoS-systemen te integreren zijn gemakkelijk lokaal te installeren. Bovendien kunnen packages voor Windows hotfixes worden gemaakt en uitgerold als partiële updates zonder dat daar scripting voor nodig is, zodat bandbreedte gespaard wordt.

UCB-licentie vereist IGEL training
Voorafgaand aan de activering van de UCB-functie binnen de Universal Management Suite (UMS) is het vereist dat de gebruiker een training volgt, om ondersteuning van de IGEL helpdesk voor de aangepaste packages te behouden. Na deelname aan de speciale UCB-training kunnen gekwalificeerde gebruikers gepersonaliseerde packages maken voor de "aangepaste partitie" binnen de firmware van IGEL Linux evenals "partiële updates" uitrollen voor Microsoft Windows Embedded Standard 2009 en Windows Embedded Standard 7. Alle gepersonaliseerde packages worden automatisch gegenereerd en gecontroleerd op syntaxfouten. Zoals altijd worden deze packages zowel voor Linux als voor Windows uitgerold met behulp van de IGEL UMS. Bovendien beheert de gebruiker zijn eigen projecten binnen deze suite en wordt tevens het versiebeheer van de firmware packages automatisch uitgevoerd.

“Met de Universal Customization Builder zijn klanten van IGEL in staat hun Universal Desktop thin clients nog doelgerichter en uitgebreider in te zetten en zijn niet langer gebonden aan het uitvoeren van dure ontwikkelingsprojecten. Bovendien kunnen systeembeheerders hun klanten nu firmware op maat bieden”, zegt Edwin de Ron (foto), Sales Manager van IGEL Technology in Nederland. “Op deze manier dragen onze oplossingen bij tot extra standaardisatiepotentieel en zijn ze nog meer voorbereid op de toekomst.”

Beschikbaarheid
De IGEL Customization Builder Software is per direct beschikbaar. Om deze te gebruiken, is een speciale UCB-licentie nodig die wordt verstrekt na afloop van een verplichte UCB-training. De geplande trainingen zijn hier te bekijken: https://www.igel.com/trainings/ of stuur een e-mail naar training@igel.com.


  

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!