Redactie - 13 augustus 2013

Alcatel-Lucent breidt Application Fluent Networking OmniSwitches aanbod uit


Alcatel-Lucent heeft zijn Application Fluent Networking aanbod uitgebreid, onder andere met de Alcatel-Lucent OmniSwitch 6450L voor Campus LAN waarmee bedrijven hun netwerk kunnen uitbreiden naar 1GigE connectiviteit en met 10GigE uplinks worden uitgebreid als de behoeften van de klant groter worden.

Verdere verbeteringen voor de hele OmniSwitch 6450 familie zijn onder andere mogelijkheden voor remote stacking, Energy Efficient Ethernet (802.3az) support, en zero-touch provisioning, indien toegepast met Alcatel-Lucent OmniPCX Office producten.

OmniSwitch 6900
De Alcatel-Lucent Omniswitch 6900 19GBaseT (koper) wire-rate, top-of-rack switching voor enterprise datacenters maakt volgens de leverancier lagere kabelkosten mogelijk met 10GigE koper server naar top-of-rack connectiviteit en levert legacy 1GigE koper server connectiviteit. Aan het Wireless LAN portfolio zijn nieuwe Alcatel-Lucent OmniAcces WLAN Controllers toegevoegd en nieuwe 802.11n Remote en Branche Access Points. De producten bieden betere prestaties en schaalbaarheid voor het campus netwerk. Tegelijkertijd leveren ze een aanzienlijk grotere bandbreedte ter ondersteuning van de nieuwe multimedia business applicaties en de snelle toename van WiFi connected devices.

Datacenter
Netwerkleverancier Alcatel-Lucent heeft een paar zware kwartalen achter de rug, maar de enterprise netwerkdivisie die switches en wlan’s levert zit in de lift, aldus Maud Holvast, voorheen country manager van Alcatel-Lucent Nederland en nu directeur is van Australië en Nieuw-Zeeland. Netwerkleverancier Cisco leidt de markt voor Layer2 en 3 ethernet switches met. Op de tweede plaats staat HP Networking, daarna volgt Alcatel-Lucent. Volgens Maud Holvast zijn de OmniSwitches van Alcatel-Lucent in trek in serverruimtes en datacenters van bedrijven en service providers die cloud en hostingdiensten bieden.

Redudant
Alcatel-Lucent levert met Application Fluent Networking (AFN) een complete netwerkset van vaste en draadloze netwerken. AFN is volgens de netwerkleverancier een intelligente oplossing voor het beheren van veeleisende real-time applicaties, BYOD, en server virtualisatie omgevingen. Application Fluent Network van Alcatel-Lucent is gebaseerd op een redundante architectuur, operationeel gestroomlijnd en geautomatiseerd beheer.

Alcatel-Lucent verkoopt zijn netwerkportfolio via resellers, zowel voice als data specialisten waaronder Qi ict, NexTel en NextiraOne.

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!