Redactie - 24 augustus 2013

Nexenta introduceert Nexenta VSA for VMware Horizon View


Nexenta Systems, leverancier van Software-Defined Storage (SDS)-oplossingen, introduceert Nexenta VSA for VMware Horizon View.

Deze applicatiebewuste softwareoplossing voor storage management en het versnellen van de opslagprestaties biedt beheerders van Horizon View de mogelijkheid om de storage-bronnen binnen hun Virtual Desktop Infrastructure (VDI)-omgeving automatisch te configureren, implementeren en optimaliseren vanuit hun beheerconsole, zo meldt Nexenta.

De storage optimiser van Nexenta VSA for VMware Horizon View draait op VMware vSphere en versnelt de opslagprestaties, zelfs als er geen solid state disks binnen de configuratie worden gebruikt. Er is geen aanvullend RAM-geheugen nodig om deze prestatieboost te realiseren. Dit biedt klanten de mogelijkheid om met storage-configuraties te werken die meer desktops kunnen ondersteunen. De oplossing van Nexenta verbetert daarnaast de gebruikservaring en zorgt voor offloading van dataverkeer van het storage-netwerk (uit tests blijken tot 38x snellere prestaties tijdens I/O-storms die door de aanlevering van desktops worden veroorzaakt). Nexenta VSA for VMware Horizon View™ zorgt bovendien voor een verlaging van de kosten per desktop en de hoeveelheid opslagcapaciteit die voor View-implementaties nodig is. Gebruikers profiteren daarnaast van real-time zichtbaarheid en mogelijkheden voor het beheer van het gebruik van storage-bronnen door individuele desktop-gebruikers.

Proofs of concept voor VDI’s
Nexenta VSA for VMware Horizon View biedt beheerders de mogelijkheid om hun VDI-implementatie grondig te verifiëren voordat hij “live” gaat. Op deze manier kunnen ze zich een compleet beeld vormen van de resulterende prestaties en efficiëntie. Door een einde te maken aan het giswerk rond VDI-implementaties en het systeem toe te staan om de onderliggende storage-bronnen op een unieke manier te configureren en optimaliseren, zal Nexenta VSA for VMware Horizon View het acceptatietempo van VDI-implementaties binnen bedrijven van alle omvang naar verwachting aanzienlijk versnellen.

Gecertificeerd door Cisco UCS
Nexenta VSA for VMware Horizon View is al gecertificeerd als onderdeel van de VDI-referentiearchitectuur van het Cisco UCS-platform, waarbinnen tot maar liefst 1.600 desktops op één UCS blade-chassis kunnen draaien terwijl UCS C240’s zorgen voor de opslag. Dit is de enige VDI-oplossing die volledig op een Cisco UCS-platform is gebaseerd.

Beschikbaarheid en demo's op VMworld 2013
Nexenta VSA for VMware Horizon View is per direct beschikbaar. Een proefversie van 45 dagen is verkrijgbaar op de website van Nexenta. De leverancier zal Nexenta VSA for VMware Horizon View demonstreren tijdens VMworld in San Francisco van 25 t/m 29 augustus en tijdens VMworld Europe in Barcelona van 15 t/m 17 oktober.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!