Redactie - 18 september 2013

WildFire van Palo Alto Networks beschermt Android-smartphones en -tablets


De WildFire malware analyse sandbox van netwerkbeveiligingsspecialist Palo Alto Networks, kan nu ook Android-applicaties in het APK-bestandsformaat analyseren en zo geavanceerde bedreigingen in Android-applicaties opsporen.

“Smartphones en tablets zijn al snel net zo krachtig en veelgebruikt als pc’s binnen het bedrijfsnetwerk. Die apparaten beschermen tegen cyberaanvallen, is een van de snelgroeiende trends in cyberbeveiliging. Met de nieuwe functionaliteit in de WildFire-sandbox bieden we organisaties een eenvoudige manier om zich te beschermen tegen deze bedreigingen. De aanpak van Palo Alto Networks is praktisch en effectief. Het maakt centrale handhaving en preventie op netwerkniveau mogelijk, zonder je zorgen te hoeven maken over het energieverbruik en de prestatieproblemen, die je vaak ziet bij toestel gebonden-oplossingen”, zegt René Bonvanie, Chief Marketing Officer van Palo Alto Networks.

Detectie, analyse en preventie
Palo Alto Networks introduceerde WildFire in november 2011 en WildFire wordt nu door meer dan 1.700 klanten wereldwijd gebruikt. De oplossing verzamelt en analyseert verdachte bestanden op bedrijfsnetwerken. Wanneer ze een bestand als malware of een cyberaanval herkent, genereert ze een handtekening die gebruikers beschermt tegen de net ontdekte malware en varianten daarop, voor alle WildFire abonnees.

WildFire doorzoekt de grote Android-marktplaatsen om nieuwe applicaties te analyseren. De software genereert vervolgens een handtekening voor bestanden en applicaties bestempeld als malware. Klanten van Palo Alto Networks kunnen die handtekening downloaden om hun netwerken verder te beveiligen. Palo Alto Networks heeft op dit moment beveiliging voor meer dan driehonderdduizend soorten Android-malware. Klanten van Palo Alto Networks kunnen er zeker van zijn dat de mobiele apparaten van hun gebruikers beschermd blijven, ongeacht of ze zich binnen of buiten het fysieke bedrijfsnetwerk bevinden.

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!