Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
01-10-2013
Deel dit artikel:

Ricoh myPrint Managed Document Services (MDS) uitgebreid

Ricoh, specialist op het gebied van IT en documentmanagement, heeft de mogelijkheden van myPrint, als onderdeel van haar totale aanbod op het gebied van mobiel printen en Managed Document Services (MDS) uitgebreid.

Hierdoor wordt mobiel printen zonder zorgen over netwerk, veiligheid en afrekenmodellen nu mogelijk in vele sectoren en voor vele doeleinden.

De dienstverlening van Ricoh op het gebied van mobiel printen omvat oplossingen waarmee het middels Apple’s AirPrint en de eigen Ricoh-SmartDevicePrint en myPrint app mogelijk is om eenvoudig en veilig e-mail, foto’s, webpagina’s en documenten op een Ricoh multifunctionele printer af te drukken vanaf smartphone, tablet of notebook, zonder drivers of software te installeren. De app zoekt daarbij zelf naar geschikte Ricoh printers en is zeer eenvoudig in gebruik, aldus Ricoh

Ricoh myPrint is ontwikkeld voor organisaties met een moderne bedrijfsvoering die efficiënt(er) willen werken en extra service willen bieden aan interne en externe doelgroepen. Denk daarbij aan onderwijsinstellingen die mobiel printen voor studenten en medewerkers mogelijk willen maken. Maar ook voor retailorganisaties zijn er vele mogelijkheden om hun klanten extra service te bieden op de winkelvloer. In alle gevallen is het mogelijk om eenvoudig –indien gewenst- een betalingsmodel te integreren. Medewerkers of andere gebruikers kunnen daarbij, op basis van een online op te waarderen printtegoed, afdrukken maken. De betaling met iDEAL of online pre-paid vouchers loopt via Ricoh zodat organisaties geen administratie hoeven bijhouden. Bijkomend voordeel is dat door het inzichtelijk maken van de kosten men veel bewuster omgaat met printen, zo beweert Ricoh.

Ricoh myPrint is beschikbaar in diverse varianten en beheervormen; van on-premise tot hybride en volledig hosted. Zo kunnen organisaties ervoor kiezen om alles in eigen beheer te houden, de verantwoordelijkheid voor bepaalde onderdelen bij Ricoh te leggen of het gehele proces uit te besteden. In dit laatste geval zorgt Ricoh voor het beheer van de totale printoplossing en de afhandeling van het betalingsverkeer en ontzorgt de klant hierbij volledig. Het is zelfs mogelijk om de eerstelijnshelpdesk bij de klant uit handen te nemen, aldus Ricoh.

Door: Witold Kepinski

Terug naar video overzicht

Tags

Beheer