Redactie - 16 oktober 2013

VMware breidt Horizon Suite voor end-user computing uit


VMware, speler in virtualisatie en cloud-infrastructuur, heeft tijdens VMworld 2013 Europe nieuwe producten en mogelijkheden aangekondigd voor zijn zijn end-user computing productportfolio VMware Horizon Suite waarmee de ondersteuning van mobiele werknemers wordt uitgebreid.

VMware Horizon Suite is een geïntegreerd platform dat mobiele werknemers ondersteunt door eindgebruikers te verbinden met hun data, applicaties en desktops via elk apparaat, zonder dat dit ten koste gaat van de beveiliging en het beheer door IT. Het brengt Horizon View, Horizon Mirage en Horizon Workspace samen in één enkele, geïntegreerde oplossing die is ontworpen om technologische silo’s te transformeren in gecentraliseerde IT-diensten die eenvoudig kunnen worden bevoorraad, beheerd en geleverd aan eindgebruikers, aldus VMware.

De updates van VMware Horizon Suite omvatten:

VMware Horizon View 5.3
De virtuele desktops van Horizon View zijn een vervanging van de workstation met kwalitatieve 3D-graphics dankzij Virtual Dedicated Graphics Acceleration (vDGA), mogelijk gemaakt door NVIDIA Grid technologie. Hiermee worden high performance graphics en compute-workloads ondersteund zoals worden vereist binnen de ontwerp-, fabricage-, en olie- en gasindustrie. Bandbreedte-verbruik wordt verminderd door het gebruik van multimedia redirection van H.264 verbeterde video-coding voor high definition content. Efficiëntieverbeteringen aan de Horizon View-client voor Linux bieden gebruikers een verbeterde ervaring. Verbeteringen aan remote desktops, die geleverd worden via HTML5 webbrowsers, bieden een hogere kwaliteit videoweergave, een snellere typreactie en een hogere schaalbaarheid met ondersteuning van maximaal 250 gelijktijdige verbindingen. Daarnaast is er ondersteuning beschikbaar voor de nieuwste eindgebruikers-technologieën, inclusief Windows 8.1, Apple iOS 7 en Google Chromebooks.

De nieuwe VMware Virtual SAN voor Horizon View bèta is voor de virtuele desktop infrastructuur (VDI). De bundeling van VMware vCenter Operations Manager for View in Horizon Suite, beschikbaar zonder extra kosten, biedt een verbeterde VDI-prestatie en operations management voor grootschalige monitoring van virtuele desktops, verbeterde probleemwaarschuwing, kortere beslissingstijd en volledige dekking van de infrastructuur.

De nieuwe Horizon View Agent Direct Connect is een optionele plugin die zorgt voor een veilige verbinding van afstand met een virtuele desktop, zelfs als de Horizon View verbindingsserver niet beschikbaar is. Het biedt hierdoor meer flexibiliteit voor bijkantoren en desktop-as-a-service (DaaS)-implementaties. Door de ondersteuning van Windows Server 2008 R2 als een desktop besturingssysteem in Horizon View voor public- en private cloud-implementaties verminderen daarnaast de kosten en complexiteit die gerelateerd zijn aan de abonnementskosten van Microsoft Virtual Desktop Access (VDA). Het stelt DaaS service providers in staat om serverhardware tussen klanten te delen en direct Windows licentie-keuzes aan te bieden.

VMware Horizon Mirage 4.3 integreert met Horizon View en stelt de IT-afdeling in staat om image-layering te gebruiken om zowel de fysieke als virtuele desktops op schaal te beheren, terwijl ook verbeterde Windows 7-migratie en webbeheermogelijkheden worden aangeboden.

Horizon Mirage combineert met Horizon View om IT-beheerders meer flexibiliteit en prestaties te geven in het beheren van mobiele en gedistribueerde desktops voor verschillende gebruikersgroepen binnen een organisatie. De geïntegreerde oplossing stelt de IT-afdeling in staat om basis- en applicatielagen te installeren en updaten om virtuele machines volledig te klonen in ‘persistent desktop’-pools, vergelijkbaar met fysieke pc’s. Hierdoor kan de IT-afdeling basis- en applicatie-lagen op virtuele machines updaten zonder de door de gebruiker geïnstalleerde applicaties en data te beïnvloeden.

Horizon Mirage ondersteunt de twee meest voorkomende methodes voor Windows 7 migratie, namelijk migratie van het ‘in-place’ besturingssysteem en een refresh van de hardware. De mogelijkheid om meerdere applicatielagen met de basislaag te updaten, stelt de IT-afdeling in staat om downtime van gebruikers te verminderen, kosten te verlagen en applicaties sneller te implementeren op endpoints.

Er kunnen meer IT-activiteiten worden uitgevoerd door de Web management-console met de toevoeging van de nieuwe protection manager-rol. Het helpt de IT-afdeling om mobiele en gedistribueerde pc’s te beheren vanuit een enkel systeem. De Protection Manager kan policies bewerken en uploaden, collecties bouwen, endpoints herstellen, naast andere beheermogelijkheden.

VMware Horizon Workspace
De smartphones van Sony worden toegevoegd aan de snel groeiende lijst van apparaten die VMware Ready zijn. Het helpt IT-beheerders bij het verbeteren van hun mobiele management-strategie en ondersteunt Bring Your Own Device -beleid.

Nieuwe VMware Ready-apparaten
De onlangs geïntroduceerde Xperia Z1- en Xperia Z Ultra-smartphones zijn recent toegevoegd aan de snel groeiende lijst van Android-apparaten die de dual persona-mogelijkheden in Horizon Workspace ondersteunen. Dit brengt het totale aantal VMware Ready-apparaten wereldwijd op 12 van de meest populaire consumenten smartphones. Horizon Workspace, in combinatie met een VMware Ready-apparaat stelt IT-beheerders in staat om veilig corporate data, applicaties en desktops uit te breiden naar apparaten van medewerkers.

Enterprise Collaboration
Social collaboration blijft steeds meer terrein winnen bij organisaties nu zij sociale componenten benutten die populair zijn geworden door consumenten applicaties. Organisaties gebruiken ze om de samenwerking tussen teams en grote community's te verbeteren. Volgens de prognose van onderzoeksorganisatie IDC (juni 2013) al de omzet van de wereldwijde markt voor enterprise social software-applicaties naar verwachting groeien van $1 miljard in 2012 naar $2,7 miljard in 2017[1]. Nieuwe functies in Socialcast bieden extra mogelijkheden voor bedrijven om de samenwerking en communicatie te verbeteren om gezamenlijk organisatiedoelen te bereiken.

VMware Socialcast is een nieuwe geïntegreerde functie biedt een betere benadering voor het verzamelen en beheren van ideeën binnen grote organisaties, die helpen bij het oplossen van problemen en het verbeteren van de prestaties.

Socialcast Challenges biedt een werkomgeving voor ideevorming die organisaties voorziet van een eenvoudige en sociale manier om ideeën om te zetten in daden. In tegenstelling tot gespecialiseerde of add-on ideeën-tools, is Socialcast Challenges ontworpen als een integraal onderdeel van de Socialcast-community van een organisatie. Het biedt medewerkers een krachtige manier om te brainstormen, acties te prioriteren en problemen gezamenlijk op te lossen.

Beschikbaarheid
Updates van VMware Horizon Suite, Socialcast, ThinApp en VMware Ready-smartphones zijn naar verwachting beschikbaar in Q4 2013. De publieke bèta van VMware Virtual San voor Horizon View is direct beschikbaar via de VMware-website.

[1] IDC, Enterprise Social Software 2013–2017 Forecast and 2012 Vendor Shares: From ESS to ESN, June 2013, Vanessa Thompson


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!