Redactie - 16 oktober 2013

Intel stelt productie Broadwell chips uit


Intel verschuift de productie van zijn nieuwe generatie 14-nanometer chips naar 2014. Een technisch probleem zou aan de oorzaak liggen van de koerswijziging, zo meldt Datanews.

Tijdens de presentatie van zijn kwartaalresulten heeft Intel bekend gemaakt dat het de productie van zijn nieuwe Broadwell-computerchips met enkele maanden uitstelt. Ceo Brian Krzanich zei dat zijn bedrijf pas in 2014 zal beginnen met de fabricage van de Broadwell-halfgeleiders, en niet in de tweede helft van dit jaar, zoals eerder was aangekondigd.

Broadwell moest de eerste 14-nanometer chip in de markt worden (1 miljardste van een meter), maar tijdens de testproductie zou Intel met technische problemen te kampen hebben gehad. Hierdoor lag de yield, of het aantal goed werkende chips op een wafer, niet hoog genoeg.

Krzanich benadrukte dat het probleem inmiddels opgelost is, en dat de pc-producenten die aan de slag willen gaan met Broadwell niet getroffen zullen worden door de vertraging. De ceo wist ook te vertellen dat Skylake, de opvolger van Broadwell,  géén vertraging zal oplopen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!