Redactie - 23 oktober 2013

FireEye introduceert mobiel beveiligingsplatform


FireEye, ontwikkelaar van een virtueel beveiligingsplatform dat organisaties real-time bescherming biedt tegen de nieuwste cyberaanvallen, introduceert FireEye Mobile Threat Prevention.

Dit nieuwe cloud-gebaseerde beveiligingsplatform is ontwikkeld om organisaties tegen toenemende mobiele dreigingen te beschermen. Het nieuwe, voor Android ontworpen, platform is beschikbaar vanaf eind 2013.

Volgens Google zijn er op dit moment ruim een miljoen verschillende Android-apps beschikbaar. Samen zijn deze apps in totaal al meer dan 50 miljard keer gedownload op één miljard apparaten. Deze apps zijn afkomstig van diverse bronnen, wat zorgt voor de nodige beveiligings- en privacy-risico’s.

FireEye Mobile Threat Prevention identificeert en rapporteert mobiele dreigingen. Het platform vertrouwt niet op de zogenaamde malware signatures­ omdat deze machteloos staan tegen de snel bewegende en constant veranderende moderne dreigingen. In plaats daarvan maakt het platform voor een geautomatiseerde dreigingsanalyse gebruik van de FireEye Multi-Vector Virtual Execution (MVX) Engine. Deze dreigingsanalyse maakt het mogelijk voor klanten om een weloverwogen beslissing te nemen en het mobiele beveiligingsbeleid aan te scherpen, aldus FireEye.

Door: Witold Kepinski 




Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!