Redactie - 21 oktober 2013

AppSense applicatie?virtualisa?tie integreert met VMware ThinApp 5.0

AppSense, speler op het gebied van enterprise workspace management-oplossingen, kondigde tijdens VMworld 2013 in Barcelona de integratie van AppSense Environment Manager met VMware ThinApp5.0 aan. 

Als onderdeel van de AppSense DesktopNow-suite worden gepersonaliseerde applicatie-instellingen van ThinApp-applicaties door Environment Manager gevirtualiseerd en kunnen deze instellingen door fysiek geïnstalleerde, systeemeigen applicaties en virtueel geleverde applicaties worden gedeeld. De AppSense Environment Manager vergroot de gebruikersacceptatie van de migratie naar gevirtualiseerde applicaties, doordat bestaande voorkeuren, aanpassingen en instellingen, waaronder de geschiedenis, favorieten, aangepaste woordenlijst, lettertypen, venstergrootte en locatie, ongewijzigd blijven. Andere voordelen zijn een kortere inlogtijd en aangepast beheer van persoonlijke gebruikersinstellingen. Met de rollback-functie kan de klant bij tegenstrijdigheden in of beschadiging van een profiel snel zijn applicatie-instellingen herstellen met minimale downtime en troubleshooting, aldus

“Met het adopteren van oplossingen voor applicatievirtualisatie, zoals ThinApp, voor het vereenvoudigen van de migratie en levering van applicaties, kan de IT-afdeling dankzij ons partnerverband met VMware, gebruikersinstellingen naar gevirtualiseerde applicaties migreren. Dit vergroot de acceptatie en adoptie door gebruikers”, aldus Scott Arnold (foto), CEO van AppSense. Wanneer IT-afdelingen applicatievirtualisatie als onderdeel van hun migratieplannen voor Windows 7 gaan zien, is de integratie van AppSense Environment Manager met VMware ThinApp een logisch gevolg, aldus Arnold.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!