Redactie - 25 oktober 2013

SafeNet komt met een bedrijfsversie van zijn versleutelingsoplossing SafeMonk


SafeNet komt met een bedrijfsversie van zijn versleutelingsoplossing SafeMonk, die speciaal ontworpen is voor gebruikers van de file-sharing-dienst Dropbox.

In juni van dit jaar introduceerde SafeMonk al de consumentenversie van dit product – de enige Dropbox-beveiligingsoplossing waarbij de data echt veilig is.

Net zoals de consumentenversie is ook SafeMonk for Enterprise niet af te tappen. Dat betekent dat zowel SafeMonk als Dropbox geen inzage heeft in de sleutels die gebruikt worden om bestanden binnen SafeMonk te coderen of te decoderen. De sleutels die zijn opgeslagen op SafeMonk-servers, zijn gecodeerd met private en lokale sleutels van de gebruikers. Mocht er dus een inbreuk zijn op het Dropbox-systeem, dan zijn de sleutels van SafeMonk-gebruikers beschermd en de bestanden niet leesbaar.

Met SafeMonk for Enterprise kunnen bedrijven ervoor kiezen sleutels in te trekken per gebruiker of file share. Als toegang tot de sleutels wordt verwijderd, is de data onbruikbaar. Dit geeft de organisatie volledige controle over de toegang tot gevoelige data, ongeacht waar Dropbox het ook heeft opgeslagen. Bovendien bieden de beheerconsole en logging-mogelijkheden van SafeMonk for Enterprise de IT-afdeling activiteitenverslagen voor verbeterde inzichtelijkheid.

Om SafeMonk voor Enterprise te gebruiken, maakt een IT-beheerder simpelweg een Enterprise SafeMonk-account aan en zorgt voor de juiste werknemeraccounts. Als de applicatie wordt gedownload naar de pc of een ander apparaat van de werknemer, wordt naadloos een versleutelde SafeMonk-map aangemaakt in Dropbox. De SafeMonk-map is te gebruiken als elke andere map binnen Dropbox. Met SafeMonk for Enterprise monitoren en volgen IT-beheerders alles wat andere Dropbox-gebruikers delen, wijzen ze toegang toe en af op basis van de rol van de werknemer, en trekken ze toegang tot mappen en/of apparaten in. Zo zijn ze in staat het in- en externe beleid met betrekking tot databeheer te handhaven, aldus Safenet.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!