Redactie - 23 oktober 2013

Cisco introduceert tijdens Collaboration Summit 2013 nieuwe samenwerkingsoplossingen


Cisco heeft tijdens zijn jaarlijkse Collaboration Summit in Florida nieuwe oplossingen gepresenteerd, zoals de Cisco Expressway. Dit is een geavanceerde gateway die zorgt voor de beveiliging van mobiele toestellen, zonder registratie, accounts en wachtwoorden op het device zelf. Dit betekent dat gebruikers altijd toegang hebben tot hun collaboration tools, ongeacht hun locatie, zodat communicatie makkelijker en efficiënter verloopt, aldus Cisco.

Cisco Expressway is een onderdeel van de Cisco Collaboration Edge Architecture en is geoptimaliseerd voor samenwerking in real-time. Het beveiligt spraak, instant messaging (IM) en videocommunicatie van Jabber- en TelePresence-systemen door middel van Transport Layer Security (TLS). Dit is dezelfde technologie die wordt gebruikt voor het beveiligen van e-commerce-transacties, aldus Cisco.

Cisco kondigt ook Jabber Guest aan, een oplossing die de beveiligingsmogelijkheden van Cisco Expressway gebruikt om ‘gasttoegang’ te verlenen aan mensen van buiten de organisatie. Bijvoorbeeld een zakenpartner, een consultant of een consument die ondersteuning nodig heeft. Op deze manier kunnen gasten probleemloos communiceren met medewerkers binnen de organisatie, met high-definition spraak en video via een webbrowser of een mobiel toestel. Medewerkers kunnen hiermee ook informatie delen met gasten buiten de eigen organisatie, allemaal via een muisklik of een gebaar op een touchscreen. Gasten hoeven alleen maar op een link te klikken die ze ontvangen via IM of die zij op een website kunnen vinden, en binnen enkele seconden zitten ze in een videoconversatie. In het geval van een consument kan hij of zij bijvoorbeeld de camera van de smartphone gebruiken om een contactcentermedewerker het probleem met een product te tonen, en zo direct feedback krijgen.

De Cisco TelePresence MX300 – die inmiddels aan de tweede generatie toe is – is een TelePresence-endpoint voor teams of voor gebruik in vergaderruimten. Dit systeem is nu voorzien van een moderner en slanker design waarin functionaliteit is gecombineerd met strakke lijnen. Dit endpoint biedt ook een nieuwe ‘dual-display’ mogelijkheid, waarmee gemakkelijk een tweede scherm kan worden aangesloten. Zo kan content eenvoudiger worden gedeeld met meerdere personen. Daarnaast is het met de optionele multi-party conferencing-uitbreiding makkelijker om tot vier endpoints onderling met elkaar te verbinden, zonder dat daarvoor een multipoint control unit (MCU) nodig is. De nieuwe MX300 komt in december op de markt en ondersteunt nu ook H.264 SVC voor betere interoperabiliteit met systemen van derden.

Verder heeft Cisco de Cisco IP Phone 7800 serie onthuld. Deze telefoons, die bij uitstek geschikt zijn voor middelgrote organisaties, beschikken over een nieuw, ergonomisch design, intuïtieve navigatie en breedbandaudio. Omdat dit PoE class-1 toestellen zijn, verbruiken ze zeer weinig energie. Daarnaast zijn ze intelligent genoeg om zichzelf uit te schakelen buiten kantoortijd, om zo nog meer energie te besparen, aldus Cisco.

Cisco heeft ook een aantal nieuwe oplossingen aangekondigd die ervoor zorgen dat de grenzen tussen de mobiele apparaten– inclusief vele van de mobiele toestellen die eindgebruikers thuis graag gebruiken – en vaste/on-premise collaboration-systemen vervagen. Intelligent Proximity stelt gebruikers in staat om hun persoonlijke mobiele toestellen te koppelen aan systemen op kantoor, aldus Cisco.

Het eerste Cisco-product dat gebruikmaakt van Intelligent Proximity is de op Android gebaseerde Cisco DX650 Smart Desk Phone. Vanaf november 2013 kunnen klanten deze bureautelefoon draadloos synchroniseren met hun Apple en Android smartphones. Gebruikers kunnen contacten en gesprekslijsten van hun mobiele toestellen importeren op de DX650. Het is zelfs mogelijk om een live telefoongesprek over te zetten van een mobiel toestel naar de DX650. Zo kunnen gebruikers profiteren van de superieure geluidskwaliteit van hun desktoptelefoon. Is meer mobiliteit vereist, kan het gesprek weer worden teruggeschakeld naar de mobiele telefoon.

Met Cisco Prime Collaboration beschikt de IT-afdeling over één enkele managementconsole waarmee ze de meeste van hun Cisco collaboration-oplossingen kunnen beheren. Ze kunnen servers uitrollen, automatisch toestellen (van bureautelefoons tot Jabber-clients op laptops) inrichten en algemene beheer- en ondersteuningstaken uitvoeren. Daarnaast is het met Prime Collaboration mogelijk dat de IT afdeling medewerkers toestaat makkelijk hun privéapparaten (telefoons, tablets, etc.) toe te voegen. Zo kunnen werknemers sneller werken en communiceren met hun eigen toestellen, aldus Cisco.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!