IBM Labs ontwikkelt methode voor gegevens beveiliging voor Cloud Computing
04-11-2013
Deel dit artikel:

IBM Labs ontwikkelt methode voor gegevens beveiliging voor Cloud Computing


IBM uitvinders hebben een techniek ontwikkeld voor het beschermen van gevoelige gegevens voordat deze naar de cloud gestuurd worden. De gepatenteerde uitvinding zal belemmeringen wegnemen bij opdrachtgevers die twijfelen of clouddiensten wel de oplossing zijn voor bedrijfsgevoelige informatie.De gepatenteerde uitvinding van IBM helpt klanten om vertrouwelijke en persoonlijke informatie in de cloud te plaatsen. Bedrijven kunnen op deze manier voldoen aan wettelijke eisen met betrekking tot de verwerking van gevoelige klantgegevens. IBM ontving voor de uitvinding US Patent # 8539597 : Het beveiligen van gevoelige gegevens voor cloud computing.

Bewaken van de privacy en beveiliging van gevoelige gegevens wordt vaak aangehaald door de klant als een van de belangrijkste redenen om angst te hebben voor cloud computing. IBM's uitvinding helpt veiligheidsproblemen te overwinnen door aanpassing, verwijdering of vervanging van gevoelige gegevens uit bestanden die worden verzonden naar de cloud voor verwerking. Het herstelt dan de gevoelige data als de bestanden worden geretourneerd uit de cloud.

IBM's cloud gepatenteerde techniek stelt klanten in staat clouddiensten te gebruiken zonder het risico van het vrijkomen van gevoelige gegevens in cloud-omgevingen, waarmee veiligheid en privacy-aspecten geen beslissende rol meer spelen bij de keuze om wel of niet voor de cloud te kiezen, aldus IBM.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud