Redactie - 07 november 2013

WatchGuard Technologies introduceert XCS 10 security appliance


WatchGuard Technologies, leverancier van multifunctionele platforms voor netwerkbeveiliging, brengt een upgrade uit van de Watchguard XCS security appliance voor e-mail en andere internetcontent. Nieuw zijn de ondersteuning van Microsoft Hyper-V en IPv6 en de anti-spam functionaliteit voor uitgaande e-mail. De WatchGuard XCS 10 is eenvoudig te implementeren en te managen en is geschikt voor kleine, middelgrote en grote organisaties.

Beveiliging van e-mail
De WatchGuard XCS behoort tot de hoogst geclassificeerde appliances voor de beveiliging van e-mail en andere internetcontent. De appliance biedt effectieve en diepgaande beveiliging, inclusief krachtigedata loss prevention. Uiteraard beschermt de XCS 10 tegen bedreigingen vanuit internet, zoals spam, virussen, gecompromitteerde websites, gemengde bedreigingen en netwerkaanvallen.

Daarnaast biedt XCS 10 ook uitgebreide ondersteuning van IPv6. Met een almaar groeiend aantal IPv6-devices en het langzaam opraken van IPv4-adressen in Azië, komt de overstap naar IPv6 er volgens Gartner onherroepelijk aan. Met de XCS kunnen organisaties dezelfde uitgebreide security controls op hun e-mail toepassen ook na de migratie naar IPv6 of gemengde omgevingen.

BYOD
Bovendien leidt de snelle toename van BYOD tot meer netwerktoegang voor gastgebruikers. Hierdoor kunnen IT-afdelingen er niet langer vanuit gaan dat bedreigingen alleen van buiten de organisatie komen. Om dit probleem aan te pakken heeft de WatchGuard XCS 10 ook anti-spam controls die de uitgaande e-mail schoonhouden. Zo helpt het de reputatie van de organisatie te beschermen.

XCS Version 10 is een gratis upgrade voor alle gebruikers van XCS-hardware en de XCSv virtuele appliances met LiveSecurity-abonnementen. "WatchGuard XCS levert effectieve en diepgaande beveiliging van e-mail en andere internetcontent, en bovendien data loss prevention. De nieuwste upgrade van ons operating system maakt implementatie en management door IT-professionals gemakkelijker en biedt nieuwe functionaliteiten om de uitdagingen rond virtualisatie en IPv6 het hoofd te kunnen bieden," zegt Etiënne van der Woude (foto), Regional Sales Manager Benelux bij WatchGuard Technologies.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!