Redactie - 08 november 2013

Scense introduceert versie 8.2 van haar workspace management suite

Scense, leverancier van User Workspace Management oplossingen introduceert versie 8.2 van haar workspace management suite.

Scense 8.2 bevat volledige ondersteuning van de laatste versie van Microsofts applicatie virtualizatie platform: App-V 5. Applicaties gevirtualizeerd met App-V 5 worden gedistribueerd en beheerd op de wijze zoals Scense gebruikers gewend zijn van Scense: op een efficiënte, transparante en elegante manier. Uiteraard worden ook de bijbehorende applicatie instellingen beheerd door Scense Live Profiles: zonder enige voorbereiding door de beheerder en zonder dat kennis nodig is van de applicatie zelf.

Naast de ondersteuning van de meest recente versies van het Windows besturingssysteem: Windows 8.1 en Windows Server 2012 R2, biedt Scense 8.2 ook een sterk verbeterde versie van de Scense unmanaged client: het antwoord van Scense op de uitdagingen rondom BYOC projecten en mobiliteitsvraagstukken.

Richard Kuiper (foto), CTO van Scense, legt uit: "De adoptie van onze unmanaged client neemt in een hoog tempo toe en daarmee ook de uitdagingen welke onze oplossing moet adresseren. Scense 8.2 biedt onze klanten nu ook de mogelijkheid om de meest complexe applicaties, zoals een volledige office suite, te distribueren via een protocol als http of ftp. Eindgebruikers die vooral onderweg zijn, kunnen nu toch altijd profiteren van de mogelijkheden die Scense levert op het gebied van laptop- en tabletbeheer, software distributie en self service functionaliteit."

Naast een aantal verbeteringen aangedragen door partners en klanten op het gebied van bijvoorbeeld printerbeheer, is in Scense 8.2 ook een groot aantal bugs opgelost.

Meer informatie is beschikbaar in de releasenotes van Scense 8.2 op de officiële blog site van Scense: blog.scense.com.  Scense gebruikers met een geldig onderhoudscontract kunnen Scense 8.2 kosteloos downloaden van de Scense website. Voor evaluatie doeleinden is tevens een tijdelijke licentie beschikbaar waarbij alle functionaliteit van Scense 8.2 gedurende 60 dagen kan worden uitgeprobeerd.


Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!