Red Hat introduceert de eerste Cloud-TM (Transactional Memory) Platform-prototype
09-11-2013
Deel dit artikel:

Red Hat introduceert de eerste Cloud-TM (Transactional Memory) Platform-prototype


Het JBoss Middleware Team van Red Hat introduceert de eerste Cloud-TM (Transactional Memory) Platform-prototype. Het Cloud-TM project is iets meer dan drie jaar geleden geïnitieerd door de Europese Commissie met als doel een standaard en een ontwikkelmodel te definiëren voor gebruikers van large-scale data grids.

De eerste versie van het prototype markeert een mijlpaal in een van de grootste onderzoeksprojecten op het gebied van cloud computing in de EU, waarin Red Hat een belangrijke rol vervulde.Stakeholders binnen het Cloud-TM project zagen bij het ontstaan van het idee direct het potentieel van commerciële cloud computing platformen. De belangrijke voordelen van uitgebreide schaalbaarheid kwamen echter in het geding door een belangrijk manco: het ontbreken van programmeerstandaarden en protocollen. Ontwikkelaars werden daardoor beperkt in de mogelijkheden om de kracht van distributed programming te benutten en de kansen die large-scale cloud-platformen bieden, te grijpen.

Red Hat heeft als antwoord hierop samengewerkt met academici om een data-centric middleware-platform te bouwen. Het platform is van de grond af aan ontworpen om te voldoen aan de eisen van cloud-infrastructuren wat betreft schaalbaarheid en flexibiliteit.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud