Samsung koppelt GALAXY Gear aan GALAXY S III, S4, Note II en andere toestellen
11-11-2013
Deel dit artikel:

Samsung koppelt GALAXY Gear aan GALAXY S III, S4, Note II en andere toestellen


Steeds meer Samsung-toestellen zijn compatible met de GALAXY Gear, een smartwatch voor mobiele communicatie. De smartphones kunnen gekoppeld worden aan de GALAXY Gear, zodra de update naar Android 4.3 (Jelly Bean) is geïnstalleerd.

‘We verwachten dat de gebruikservaring nog prettiger wordt, als mensen hun GALAXY-toestel koppelen met de GALAXY Gear’, zegt Gerben van Walt Meijer (foto), Marketing Manager Mobile Phones van Samsung Nederland. ‘Dit device zorgt voor ‘smart freedom’. Mensen kunnen nu kiezen hoe, wanneer en waar ze verbonden zijn. Zo makkelijk was handsfree bellen nog nooit.’

Samsung GALAXY Gear De GALAXY Gear informeert de gebruiker direct over inkomende berichten, of dat nu oproepen, sms’jes of e-mails zijn. De gebruiker kijkt op  de pols en krijgt een preview van berichten te zien. Pak je GALAXY smartphone op en met Smart Relay ziet de gebruiker de volledige content op het scherm. Gebruikers kunnen vanaf de GALAXY Gear ook hun sociale netwerken onderhouden. Social media apps zoals ChatOn zijn beschikbaar in Samsung Apps.

De GALAXY Gear beschikt over een 1,9 megapixel camera. Voor het maken van foto’s tikken gebruikers eenvoudig op het scherm van de smartwatch. Die legt het beeld vast en slaat het bestand automatisch op in de fotogalerij van de smartphone. De GALAXY Gear beschikt over een ingebouwde stappenteller en een afstandsbediening voor het beluisteren van muziek vanaf de smartphone. Het apparaat heeft een horlogefunctie. De gebruiker kan kiezen uit tien standaardopties, en kan via Samsung Apps nog meer mogelijkheden toevoegen.

Android 4.3 (Jelly Bean) De update naar Android 4.3 (Jelly Bean) zorgt verder voor verbetering van de tekstinvoer en betere prestaties voor grafische en multimedia taken. Half november is deze update in Nederland beschikbaar voor de GALAXY S III 3G, S4 en de S4 mini. Medio december volgt de update voor de GALAXY S III LTE, S4 Active, Mega, S4 Zoom 3G, S4 Zoom LTE, Note II LTE, Note II 3G en de Note II 4G. De uitrol van de updates varieert per telecomaanbieder.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility