Motiv biedt e-mail- en websecurity vanuit de cloud
14-11-2013

Motiv biedt e-mail- en websecurity vanuit de cloud


ICT Security-specialist Motiv introduceert een volledig vernieuwde dienst rondom e-mail- en websecurity, die gebruik maakt van de ThreatSeeker Intelligence Cloud van Websense. Motiv geeft hiermee invulling aan het Platinum Partnership dat het recent is aangegaan met Websense.

Met de nieuwe cloud-dienst beschermt Motiv gebruikers tegen geavanceerde malware, ongeacht of de gebruiker werkt vanuit een vaste kantoorwerkplek of flexwerkplek, of met een mobiel device. Door gebruik te maken van een cloud-gebaseerde oplossing, kan Motiv één security-policy doorvoeren voor alle gebruikers die zich zowel op kantoor of thuis, als onderweg kunnen bevinden.

“De gebruiker en de al of niet mobiele apparatuur vormen een zeer kwetsbare schakel in de bescherming van vaak bedrijfsgevoelige gegevens”, stelt Bastiaan Bakker (foto), directeur Business Development bij Motiv. “Binnen de meeste bedrijfsnetwerken zijn al veel maatregelen genomen om bedrijfsgevoelige data te beschermen tegen de gevaren van e-mail en onveilig websurfen. Deze maatregelen zijn echter vaak niet geschikt voor gebruikers die met mobiele apparatuur direct via internet werken, hebben doorgaans een beperkte capaciteit en vragen veel technisch applicatiebeheer. De nieuwe cloud-dienst voor e-mail- en websecurity neemt deze problemen weg.”

Voor de nieuwe dienst maakt Motiv gebruik van de Websense ThreatSeeker Intelligence Cloud. Door in de cloud de data afkomstig van meer dan negenhonderd miljoen endpoints te analyseren, kunnen inbraakpatronen in een vroegtijdig stadium worden ontdekt. Nieuw daarbij is, dat onbekende datapatronen volledig automatisch in een proeftuin worden geanalyseerd op verdachte handelingen, zoals manipulatie van systemen of het lekken van data. De dienst heeft bovendien een hoge beschikbaarheid van 99,999% en maakt gebruik van datacentercapaciteit in Nederland, waardoor een realtime bescherming kan worden gegarandeerd.

Kosteloze APK-check
Motiv biedt tot en met het einde van 2013 kosteloos de APK-check voor e-mail- en websecurity. Met behulp van een unieke analysetool onderzoeken de security-consultants van Motiv de effectiviteit van de bestaande beveiliging voor e-mail en websurfen. Op deze manier is eenvoudig vast te stellen hoeveel vormen van geavanceerde malware en sites met zero-day exploits door de bestaande beveiliging lopen. Deze test duurt een dagdeel en resulteert in een uitgebreid en gratis rapport met daarin de feiten over de beveiliging van de geteste omgeving.

Voor mee informatie inclusief een uitgebreid onderzoeksrapport van Websense over diefstal en spionage middels geavanceerde malware: www.motiv.nl/malware-apk-check.


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security