Redactie - 23 november 2013

VASCO biedt visuele transactiebeveiliging met DIGIPASS 760 voor online bankieren


VASCO, een software security bedrijf gespecialiseerd in authenticatieoplossingen, lanceert vandaag DIGIPASS 760, een oplossing die visuele transaction signing mogelijk maakt. DIGIPASS 760 is de eerste succesvolle integratie van Cronto's gepatenteerde oplossing in de DIGIPASS-productlijn.

DIGIPASS 760 is een authenticatietoestel voor de bancaire markt. De oplossing werkt met de CrontoSign-technologie, waarbij een grafisch cryptogram bestaande uit een matrix van gekleurde stippen wordt weergegeven op de website van de bank. Klanten voeren de gegevens van hun transactie in op de website van de bank. Deze gegevens worden versleuteld en weergegeven in de vorm van een grafisch cryptogram. Gebruikers ‘scannen’ dit cryptogram met de ingebouwde camera van DIGIPASS 760. Het toestel ontvangt en decodeert dit cryptogram. De details van de transactie worden ter verificatie weergegeven op het kleurenscherm van het DIGIPASS-toestelletje. DIGIPASS 760 genereert vervolgens een handtekening die de klant invoert om de transactie via de website van de bank te bevestigen.

De oplossing is volgens VASCO gebruiksvriendelijk omdat wat je ziet op het scherm, ook datgene is wat je ondertekent. Omdat de gecodeerde gegevens van op de PC automatisch worden weergegeven op het scherm van DIGPASS 760 hoeft de gebruiker zelf geen transactiegegevens meer in te typen. Daarnaast krijgen banken de optie om zelf teksten of berichten op te stellen, zodat die in de toekomst aangepast kunnen worden, wanneer meerdere applicaties kunnen worden toegevoegd.

Jan Valcke (foto), bestuurder van VASCO Data Security: "DIGIPASS 760 is een high-level oplossing om transacties te beveiligen en om banken te helpen om fraude veroorzaakt door malware of social engineering tegen te gaan. De oplossing blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid, aangezien de transactiegegevens automatisch door DIGIPASS 760 gecodeerd en duidelijk weergegeven worden op het scherm voor verificatie door de eindgebruiker. DIGIPASS 760 voldoet aan de hoogste veiligheidseisen voor het online en mobiel bankieren."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!