Redactie - 28 november 2013

Baby tegen ontvoering beschermd met STANLEY Hugs on Wi-Fi Infant Protection


STANLEY Healthcare, aanbieder van oplossingen voor veiligheid en bescherming binnen de gezondheidszorg, introduceert haar Hugs on Wi-Fi Infant Protection-oplossing in Europa.

Hugs is een oplossing die baby’s beschermt tegen de dreiging van ontvoering en moeder/kind mismatching. Wereldwijd beschermt de oplossing ieder jaar meer dan 1,5 miljoen pasgeborenen in 1400 ziekenhuizen wereldwijd. Moeder/kind-verwisseling is een erkend probleem binnen ziekenhuizen in Europa, gezien de handmatige procedures gevoelig zijn voor menselijke fouten. Bovendien worden wereldwijd ieder jaar babyontvoeringen gemeld.

De Hugs-oplossing betekent volgens de leverancier een grote verbetering in babybescherming: omdat het met standaard Wi-Fi werkt, is de oplossing in staat om de locatie waarop baby’s zich bevinden te traceren. Ook blijft het bescherming bieden waar dan ook in een ziekenhuis, zolang er Wi-Fi coverage beschikbaar is – het is niet beperkt tot bepaalde units zoals voor andere systemen geldt. Het is ook de enige babybeschermingsoplossing die voldoet aan IEC/EN 60601-1-3.

“Met Hugs on Wi-Fi worden baby’s overal virtueel gemonitord en kunnen zij snel gelokaliseerd worden, zelfs tijdens transport, transfer en behandeling op afgelegen afdelingen”, aldus Hugo Rijhiner, Sales Manager Benelux, STANLEY Healthcare. “Technologie vormt slechts één onderdeel van een veiligheidsstrategie, de mate van beveiliging in de Hugs-oplossing biedt ouders, zusters, bestuurders en beveiliging gemoedsrust.”





Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!