F-Secure introduceert password manager F-Secure Key
04-12-2013

F-Secure introduceert password manager F-Secure Key


F-Secure heeft een nieuwe password manager uitgebracht die lokaal op een apparaat data opslaat en versleutelt. Daarnaast is er een premium-functie die de wachtwoorden over alle platformen synchroniseert via een beveiligde Europese cloud. Alle servers die worden gebruikt om wachtwoorden over verschillende apparaten te synchroniseren, worden beheerd en geëxploiteerd door F-Secure binnen de Europese Unie.

Wachtwoordmanager
F-Secure Key slaat wachtwoorden, gebruikersnamen en andere verificatiegegevens veilig op die vervolgens vanaf iedere smartphone, tablet, PC of Mac kunnen worden geraadpleegd. Men hoeft slechts één hoofdwachtwoord te onthouden dat de sleutel tot alle andere wachtwoorden vormt die versleuteld en veilig lokaal zijn opgeslagen.

Inloggen op online diensten is eenvoudig met F-Secure Key die automatisch de velden van de gebruikersnaam en het wachtwoord invult (behalve op iOS). Wanneer de gebruiker een nieuw account voor een online dienst aanmaakt, helpt F-Secure Key met het genereren van een uniek en veilig wachtwoord. De app biedt ook real-time alarmering zodat mensen op de hoogte blijven van grootschalige hack-incidenten die hun veiligheid mogelijk in gevaar brengen.

F-Secure Key is gratis te downloaden en te gebruiken op alle ondersteunde platformen. Gebruikers betalen €14,50 per jaar om gegevens automatisch te synchroniseren over verschillende apparaten.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security