Infoblox levert Advanced DNS Protection oplossing
10-12-2013

Infoblox levert Advanced DNS Protection oplossing


Infoblox, gespecialiseerd in geautomatiseerde netwerkcontrole, lanceert de Infoblox Advanced DNS Protection oplossing, een Domain Name System (DNS) appliance met geïntegreerde bescherming tegen Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen, ‘cache poisoning’, ‘malformed queries’, ‘tunneling’ en andere DNS beveiligingsrisico’s.

Door de verdediging direct in een verstevigde DNS server in te bouwen, biedt de oplossing van Infoblox een sterkere, slimmere en meer allesomvattende bescherming dan wat tot vandaag mogelijk was met aparte externe security oplossingen.

DNS is het adresboek voor elke bestemming op het internet door alle domeinnamen zoals ‘infoblox.com’ naar een IP adres zoals ’54.235.223.101’ te vertalen. Bedrijven, overheidsinstellingen en andere organisaties kunnen niet functioneren zonder een snelle en accurate DNS-dienst voor zowel inkomend als uitgaand (internet)verkeer. Omdat DNS voor iedereen op het internet toegankelijk moet zijn, zijn DNS servers een verleidelijk doelwit voor cybercriminelen, ‘hacktivists’ en andere kwaadwillige groepen. Conventionele benaderingen van netwerk security benadrukken echter niet genoeg de bescherming van deze vitale infrastructuur, wat DNS kwetsbaar laat voor interne en externe aanvallen.


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security