Samsung introducee?rt 1 Terabyte mSATA SSD

Samsung introducee?rt 1 Terabyte mSATA SSD

Samsung introducee?rt 1 Terabyte mSATA SSD

16-12-2013

Samsung introducee?rt 1 Terabyte mSATA SSD

 

Samsung kondigt de lancering van de 840 EVO mSATA (mini-Serial ATA) Solid State Drive (SSD) line-up aan. De eerste 1 terabyte (TB) mSATA SSD komt in januari uit.

De Samsung 840 EVO mSATA SSD is een uitbreiding op de 840 EVO line-up, die in juli werd geïntroduceerd op de Samsung SSD Global Summit. De nieuwe SSD met zijn compacte mSATA ontwerp beslaat slechts 25% van de grootte van een 2.5-inch SSD, maar biedt wel dezelfde capaciteit en prestaties.

“De nieuwe mSATA SSD line-up biedt tot 1TB aan geheugen en een geoptimaliseerde softwaretool. Dat biedt consumenten extra opslagruimte en betere prestaties op ultradunne notebooks en desktop PC’s,” zegt Sera Yoon, Business Unit Director bij Samsung Electronics Nederland.

De nieuwe 840 EVO mSATA SSD maakt gebruik van Samsungs geavanceerde 128 gigabit (Gb) NAND flash memory, gebaseerd op 10 nanometer class procestechnologie. Om de 1TB SSD te kunnen maken zijn vier flash memory packages gebruikt, elk bestaand uit 16 lagen van 128Gb chips. Dankzij de geavanceerde geheugentechnologie heeft de 1TB mSATA SSD in een dikte van 3,85 millimeter en een gewicht van 8,5 gram. Dat is zo’n 40 procent en 1/12 van een standaard hard disk drive (HDD).

De 840 EVO mSATA SSD line-up komt beschikbaar in 120GB, 250GB, 500GB en 1TB, en presteert het beste dankzij de in huis ontwikkelde Samsung controller met TurboWrite technologie. De 1TB versie biedt 98.000 random read en 90.000 random write IOPS (Input Output Operations Per Second), naast een sequential read en write speed van 540 megabytes per seconde (MB/s) en 520 MB/s. Zelfs bij intens gebruik blijft er zo volop ruimte voor complex multitasken.

De nieuwe 840 EVO mSATA SSD werkt in samenspel met een ander data storage device in een notebook zoals HDD of SSD, zolang dat notebook maar een mSATA aansluiting heeft. De mSATA line-up wordt ook aangeboden met Samsung Magician 4.3, een software oplossing die in de RAPID (Real-time Accelerated Processing of I/O Data) mode goed is voor een maximum van meer dan 1.000MB/s sequential read speed. Dat betekent dat de prestatie ongeveer twee keer die van een standaard SATA SSD is en tien keer die van een gemiddelde HDD. Samsung introduceert nu ook Samsung Magician 4.3 en RAPID in de 840 PRO SSD line-up.

Door toepassing van 256-bit AES keys biedt de mSATA SSD veel zekerheid voor data, en is hij compatibel met TCG Opal en IEEE 1667. Gebruikers zetten hun data eenvoudig naar de nieuwe SSD over met Samsung Data Migration en/of Samsung Magician 4.3, die allebei compatibel zijn met Windows 8 en ze in tien talen steunen.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage