Redactie - 14 december 2013

CloudBees introduceert Jenkins Operations Center by CloudBees

CloudBees, leverancier van Platform as a Service (PaaS) introduceert Jenkins Operations Center by CloudBees, een beheeroplossing voor Continuous Integration server Jenkins.

CloudBees biedt een platform voor Java ontwikkelpartijen om het hele applicatie ontwikkel- en delivery proces in de Cloud uit te voeren. Dit maakt het lokaal opzetten en beheren van een ontwikkelstraat overbodig en brengt alle voordelen van de Cloud (schaalbaarheid, availability) naar het Java applicatie ontwikkeldomein.

CloudBees is helemaal opgezet rondom open source software met als centrale component de Continuous Integration server Jenkins. Beste manier om CloudBees te typeren is dan ook: “Jenkins in de Cloud”.

CloudBees is de de-facto sponsor van het Jenkins project. Met Koshuke Kawaguchi (de bedenker en community lead van de open source Jenkins Continuous Integration server ) als Lead Architect, zijn de CloudBees engineers verantwoordelijk voor het schrijven van meer dan 80% van de Jenkins source code.

CloudBees heeft uitbreidingen ontwikkeld open source Jenkins. Jenkins Enterprise by CloudBees biedt een bundel van ongelimiteerd professioneel support (incl. alle open source plugins), aangevuld met Enterprise functionaliteit voor het centraal managen van Jenkins, het verminderen van downtime, toevoegen van security en het versnellen van software builds (www.cloudbees.com/jenkins/enterprise)

Met Jenkins Operations Center by CloudBees wordt het mogelijk om meerdere Jenkins servers centraal te managen door middel van een Operations Center Master server en een centraal dashboard. Dit biedt organisaties mogelijkheid om Jenkins horizontaal te schalen, build slaves te delen tussen meerdere Jenkins omgevingen, zorg te dragen voor overeenstemmende plugin versies en het centraal uitrollen van security policies (www.cloudbees.com/joc)

CloudBees biedt naast lokale oplossingen ook een rijk uitgerust Continuous Cloud Delivery platform voor ontwikkelpartijen om het hele applicatie ontwikkel- en delivery proces in de Cloud zonder IT restricties uit te voeren. Dit maakt het lokaal opzetten en beheren van een ontwikkelstraat overbodig en brengt alle voordelen van de Cloud (schaalbaarheid, availability) naar het web- en mobile applicatie ontwikkeldomein (www.cloudbees.com/platform)

In Nederland zijn VX Company, Xebia, Codecentric, Lunatech en Plance officieel Service Partner van CloudBees.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!