Redactie - 13 december 2013

HP breidt haar cloud-portfolio uit

HP breidt haar cloud-portfolio uit met nieuwe oplossingen en services. Deze oplossingen bieden organisaties een hogere flexibiliteit, vereenvoudigd beheer en een verbeterde beveiliging voor hun hybride-omgevingen.

De next-generation HP CloudSystem bevat een nieuwe interface, meer vereenvoudigde beheersmiddelen en een verbeterd implementatieproces. Klanten kunnen hiermee, in plaats van in een aantal weken, in een paar uur hun complete private cloud-omgeving opzetten en implementeren. Als basis van een hybride cloud-oplossing, breekt HP CloudSystem meerdere publieke cloud-platformen, waaronder drie nieuwe: Microsoft Windows Azure, en platformen van Arsys, een Europees gebaseerde cloud computing provider, en SFR, een Frans telecombedrijf.

HP CloudSystem integreert OpenStack-gebaseerde HP Cloud OS technologie, de basis voor de hybrid cloud-achitectuur van HP. Hiermee biedt HP haar klanten een geharde en geteste OpenStack distributie die gemakkelijk is te instaleren en te beheren. De next-generation CloudSystem bevat ook het nieuwe HP Hybrid Cloud Management Platform. Dit is een uitgebreide managementoplossing, waarmee bedrijven en serviceproviders veilige cloud-services kunnen leveren voor zowel publieke als private clouds en traditionele IT.

Ook wordt deze week het HP Hybrid Cloud Management Platform gelanceerd. Dit platform integreert HP Cloud Service Automation (CSA) versie 4.0 en bevat ondersteuning voor zowel HP CloudOS met OpenStack en de open-source standaard TOSCA (Topology and Orchestration Specification for Cloud Applications). Hierdoor wordt de overdraagbaarheid van applicaties en het beheer van hybride en heterogene IT omgevingen gemakkelijker.

Om klanten te helpen met het opzetten en implementeren van een hybrid cloud-strategie, voegt HP een nieuwe hybrid-design capaciteit toe aan haar wereldwijde zakelijke servicecapaciteiten. HP Hybrid Cloud Design Professional Services biedt een modulaire designaanpak om organisaties te ondersteunen met het opzetten van een cloudoplossing dat in lijn is met hun technische, organisatorische en zakelijke behoeften. De nieuwe adviesservice ondersteunt klanten met het ontwikkelen van hun cloud-strategie en cloud-visie tot een oplossing, die is gebaseerd op het leveren van zakelijke resultaten en klaar is voor implementatie.

Als onderdeel van de totale hybride levering, biedt HP HP Flexible Capacity (FC) aan. Dit is een oplossing op locatie, bestaande uit een enterprise-grade infrastructuur met cloud-economie. Hierbij inbegrepen zit een pay-for-use en directe schaalbaarheid van server, opslag, netwerk- en softwarecapaciteit. Hiermee ondersteunt HP FC nu de apparatuur van de klanten van HP haar klanten, voor een echte heterogene omgeving. HP CloudSystem kan ook breken naar HP FC infrastructuur voor klanten, die on-demand-capaciteit nodig hebben, zonder dat de data ooit het systeem verlaat.

“De realiteit van vandaag is dat CIOs de voordelen van cloud computing willen en nodig hebben, maar zij hebben te maken met de complexiteit van een hybride IT-omgeving,” aldus Saar Gillai (foto), senior vice president en general manager, HP Cloud. “HP Cloud-oplossingen verzekert een succesvolle cloud-ervaring door organisaties een holistische en simpele aanpak te leveren voor ontwikkeling, beveiliging en werkdrukbeheer over hybride leveringsmodellen.”

HP breidt haar Virtual Private Cloud (VPC)-portfolio uit, een publieke cloud met de beveiliging en het beheer van een private cloud-oplossing. De nieuwe HP VPC Portfolio levert een reeks aan VPC-oplossingen, van gestandaardiseerde selfservice naar een op maat gemaakt, volledig beheerd servicemodel. Alle HP VPC-oplossingen leveren de veiligheid en de controle van een private cloud in een flexibele, rendabele, multitenant cloud-omgeving. De laatste versie van HP Managed VPC maakt het nu mogelijk klanten te laten kiezen tussen virtuele of fysieke configuraties, meerdere lagen van opslag, hypervisors en netwerkconnectiviteit.

Prijs en beschikbaarheid
Alle HP Cloud-oplossingen en services kunnen worden aangeschaft bij een HP cloud-verkoopteam of een accountmanager. Dit maakt het klanten gemakkelijker, de producten van HP aan te schaffen.

De next-generation HP CloudSystem zal in het eerste half jaar van 2014 wereldwijd beschikbaar zijn. HP Hybrid Cloud Design Professional Services en HP FC zijn wereldwijd beschikbaar. De prijs is gebaseerd op de geografische locatie de specifiek gevraagde service. De beschikbaarheid van de HP VPC Portfolio verschilt: HP Public Cloud VPC is beschikbaar in de Verenigde Staten. HP Managed Virtual Private Cloud is wereldwijd beschikbaar en reseller services zullen in december worden geïntroduceerd in APJ en in andere geografische locaties naar vraag van de markt. HP Hybrid Cloud Management Platform zal in januari 2014 wereldwijd beschikbaar zijn.

Meer informatie over de nieuwe cloud-oplossingen is beschikbaar op www.hp.com/cloud.

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!