Redactie - 19 december 2013

CGI ontwikkelt app voor World Anti-Doping Agency (WADA)

 

De World Anti-Doping Agency (WADA) lanceert de ‘ADAMS whereabouts app’ voor meer dan 25.000 internationale topsporters. Met de app kunnen atleten op eenvoudige wijze hun verblijfsgegevens via de mobiele telefoon invoeren, controleren en wijzigen om tegemoet te komen aan WADA´s verplichtingen. CGI ontwikkelde de internationale app.

De app van de WADA voldoet aan strenge eisen op het gebied van privacy en veiligheid en is per direct beschikbaar in het Engels en Frans voor Apple telefoons via de iTunes App Store. De Android versie wordt later deze maand gelanceerd.

In Nederland werd al een whereabouts app in 2012 gelanceerd door de Nederlandse Dopingautoriteit. Nederlandse sporters die aan hen moeten rapporteren kunnen hun verblijfsgegevens sinds die tijd via de app eenvoudig doorgeven aan de organisatie. De whereabouts app is ontwikkeld door De Nederlandse Dopingautoriteit, CGI, InnoSportNL en NOC*NSF.

De WADA beschermt de rechten van atleten die geen doping gebruiken, onder andere door het beheer van een database waarin zij de verblijfsgegevens van sporters wereldwijd bijhouden om dopingtesten buiten de wedstrijden om mogelijk te maken. Atleten die zijn opgenomen in een testing pool en specifieke anti-doping verantwoordelijkheden hebben kunnen hun verblijfsgegevens invoeren met slechts enkele klikken op hun mobiele telefoon. Daarnaast herinnert de app hen via reminders aan hun verplichtingen, inclusief deadlines voor het doorgeven van hun verblijfsgegevens.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!