Redactie - 21 december 2013

Motiv koppelt mSafe aan Microsoft Active Directory

 

ICT Security-specialist Motiv voert enkele belangrijke verbeteringen door in mSafe, het platform voor een uiterst veilige bestandsuitwisseling via internet. Zo biedt Motiv nu standaard de optie om mSafe te koppelen aan Microsoft Active Directory.

Door mSafe te koppelen aan Active Directory, neemt het gebruiksgemak aanzienlijk toe. Gebruikers die binnen de directoryservice van Microsoft zijn geautoriseerd voor gebruik van mSafe, kunnen snel en eenvoudig toegang krijgen tot mSafe-werkruimtes. Gebruikers kunnen zich bij mSafe aanmelden door bijvoorbeeld te klikken op een link in Microsoft SharePoint.

Een andere verbetering die Motiv doorvoert, is de uitbreiding van mSafe met een ‘dienstwerkruimte’ voor het geautomatiseerd ontvangen van gebruiksrapportages. Ook is het voor organisaties eenvoudiger geworden om de eigen huisstijl door te voeren in de webinterface van mSafe. De privacy van gebruikers kan met de nieuwe versie van mSafe nog beter worden beschermd, onder andere door de zichtbaarheid van telefoonnummers binnen mSafe te beperken.

Motiv bracht mSafe in februari 2013 op de markt. Het platform is speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt voor het uitwisselen van bijvoorbeeld personeelsdossiers, medische dossiers of financiële informatie. Uitgangspunten zijn maximale veiligheid en betrouwbaarheid. Het platform profiteert maximaal van de cloud- en datacenterdiensten van Motiv. Zo zijn sterke authenticatie, scanning op malware en versleuteling standaard.

Bastiaan Schoonhoven (foto), Marketing Manager bij Motiv: “mSafe is nu een klein jaar beschikbaar als veilig alternatief voor consumententoepassingen als Dropbox en Google Drive. In die relatief korte periode hebben al enkele grote organisaties in de publieke sector, financiële dienstverlening, zorgsector en industrie gekozen voor mSafe. Dat is voor ons het bewijs dat Motiv de juiste balans heeft weten te vinden tussen enerzijds het gebruiksgemak van file-sharing via internet, en anderzijds een optimale beveiliging die nodig is om bedrijfskritische data te beschermen.”

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!