Redactie - 14 januari 2014

Axis introduceert ARTPEC-5 chip

 

Axis Communications, speler in netwerkvideo-oplossingen, kondigt de volgende generatie system-on-chip aan voor netwerkvideocamera’s en video-encoders. De nieuwe ARTPEC-5 is gebaseerd op dualcore multiprocessorarchitectuur, beschikt over een groter cachegeheugen en een hogere geheugendoorvoer. Tevens biedt de chip meer processingkracht en -prestaties verhoogde capaciteiten voor intelligente videoprocessing en videoanalyse toepassingen.

Snelle bewegingen in detail vastleggen
De nieuwe ARTPEC-5 chip biedt ondersteuning voor de H.264 High Profile (HiP) videocompressiestandaard en een hoge framesnelheid codering (60 fps) in full hdtv-resolutie (1080p). Dit komt overeen met tweemaal de framesnelheid en resolutie die geboden wordt door hedendaagse conventionele hdtv-videobewakingsoplossingen. Hoge framesnelheden maken het mogelijk om snelle bewegingen tot in detail vast te leggen, bijvoorbeeld wanneer nummerborden van snel rijdende voertuigen moeten worden geïdentificeerd. Met full hdtv-resolutie kunnen grote overzichtsgebieden in de gaten worden gehouden zonder afbreuk te hoeven doen aan afbeeldingsdetails, bijvoorbeeld wanneer er een incident plaatsvindt.

Gereduceerd stroomverbruik en meer videostreams tegelijk afhandelen
Met de ARTPEC-5 introduceert Axis een geoptimaliseerd ontwerp dat resulteert in gereduceerd stroomverbruik van netwerkvideocamera’s en video-encoders. De nieuwe chip kan meer videostreams tegelijk afhandelen dan eerdere generaties. Daarnaast beschikt de chip over een snellere SD-kaart-interface voor edge storage en maakt de chip het mogelijk camera’s te ontwerpen met geavanceerde beeldverwerkingscapaciteit. Op deze manier wordt tegemoet gekomen aan de meest veeleisende uitdagingen op het gebied van videobewaking.

Meer processingkracht en –prestaties en applicaties op elke camera
Dankzij zijn dual-core multiprocessorarchitectuur, groter cachegeheugen en hogere geheugendoorvoer, biedt de nieuwe ARTPEC-5 chip meer processingkracht en -prestaties voor intelligente videoprocessing en videoanalysetoepassingen. Met het AXIS Camera Application Platform kunnen eindgebruikers eenvoudig applicaties selecteren en downloaden op hun Axis-camera’s. Er is een groot portfolio van applicaties beschikbaar dat geavanceerde functionaliteiten biedt zoals herkenning, tellen, detectie en opvolging.

Applicatieontwikkelaars kunnen zich aanmelden voor het Axis Application Development Partner (ADP)-programma. Daarnaast biedt Axis een software development kit (SDK) en een compatibiliteits-tool om ervoor te zorgen dat de applicaties op alle Axis-camera’s werken.

Het eerste product dat de nieuwe ARTPEC-5 chip bevat is de AXIS Q7436 Video Encoder, een nieuwe high-performance, 6-kanaals video-encodermodule.

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!