Enable-U introduceert generieke module voor DigiD en eHerkenning
17-01-2014
Deel dit artikel:

Enable-U introduceert generieke module voor DigiD en eHerkenning

 

ICT-integrator Enable-U brengt generieke DigiD- en eHerkenning-modules op de markt: Enable-U 2Secure, gebaseerd op de ML-service gateway van CA Layer7, aldus Christoffel Klimbie, accountmanager overheid Enable-U: “We bouwen de DigiD- en eHerkenning-modules op het fundament van CA Layer7. Een securitygateway die ook prima ingezet wordt voor andere beveiligingsvraagstukken. Denk maar aan het eenmalig inloggen en het koppelen van andere clouddiensten.”

Burgers en bedrijven willen volgens Enable-U het liefst één digitale sleutel om alle diensten bij de overheid af te nemen. "Overheidsorganisaties willen gebruik maken van een centraal systeem voor authenticatie en autorisatie. Met DigiD en eHerkenning kan dat nu geregeld worden. 'Enable-U 2Secure: DigiD & eHerkenning' is hét hulpmiddel om snel, beheerst en veilig álle nieuwe en bestaande diensten te activeren voor DigiD en eHerkenning. Daarmee kunnen overheden met één generieke component zowel DigiD en eHerkenning gebruiken als veilig toegangsmiddel om digitale dienstverlening binnen de eigen en andere domeinen te ontsluiten. Dit kan zowel via webforms als met smartphones, iPads en andere cloudtoepassingen."

Enable-U 2 Secure beveiligt en controleert de toegang tot gegevens en functionaliteit in de ICT-infrastructuur. En dat is een cruciale voorwaarde in het traject naar één digitale overheid. De nieuwe modules voor koppeling met DigiD en eHerkenning zijn conform het convenant met het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING). Ze worden officieel geïntroduceerd op het KING Jaarcongres op 16 januari in ’s-Hertogenbosch.

De gemeente Rijswijk is ‘launching customer’ van eHerkenning en implementeert ook de DigiD-module van Enable-U. Wakil Ennaciri, specialist e-dienstverlening en projectleider eHerkenning gemeente Rijswijk: “We kiezen bewust voor een generieke oplossing voor eHerkenning, en niet voor een die geïntegreerd is in een website of formulierenoplossing. Daardoor zijn we vrij om later van leverancier te switchen, zonder grote gevolgen”.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security