Redactie - 31 januari 2014

Cisco introduceert Intelligent Automation for Cloud (IAC)

Cisco introduceert Intelligent Automation for Cloud 4.0, een oplossing voor cloud beheer, voor het uitrollen van private, publieke of hybride clouds door bedrijven en cloud serviceproviders.

Deze nieuwe software biedt een uitgebreide servicecatalogus om elk soort IT-dienst te bestellen en te activeren via een gebruiksvriendelijk selfservice-portal, aldus de netwerkleverancier. Integratie van Cisco IAC en Cisco UCS Director biedt de mogelijkheid om snel zowel een virtuele als een fysieke infrastructuur voor cloud toepassingen te realiseren op Cisco UCS en Nexus, of op hardware van derden.

Amazon EC2, OpenStack en VMware

IAC 4.0 biedt ook nieuwe functionaliteit voor de automatisering van virtuele netwerkdiensten, door de integratie met Cisco Prime Network Services Controller. Met de mogelijkheid om meerdere clouds te beheren binnen IAC 4.0, kunnen klanten verschillende cloud omgevingen op elkaar afstemmen, waaronder Amazon EC2, OpenStack en VMware. Samen met InterCloud maakt Cisco IAC nieuwe vormen van hybride cloud beheer mogelijk, waaronder geavanceerde opties voor het draaien van meerdere instanties van applicaties (‘advanced application placement’), het verplaatsen van werklasten op basis van policies en een consistente service lifecycle governance over meerdere clouds, aldus Cisco.
 
Door: Witold Kepinski
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!