Ctac ontwikkelt zorg-app voor Instituut Verbeeten
11-02-2014
Deel dit artikel:

Ctac ontwikkelt zorg-app voor Instituut Verbeeten

 

ICT Solution Provider Ctac heeft een zorg-app ontwikkeld voor Instituut Verbeeten, een specialistisch ziekenhuis dat topklinische zorg biedt op het gebied van radiotherapeutische oncologie en nucleaire geneeskunde.

Beide partijen werkten nauw samen om gebruik te maken van elkaars expertises. Op deze manier ontstond een app waarmee Instituut Verbeeten zijn patiënten zoveel mogelijk ontzorgt van logistieke en administratieve zaken. Zo hebben patiënten met de app inzicht in hun gemaakte afspraken, kunnen ze zich bij aankomst automatisch aanmelden met een persoonlijke barcode en is er de mogelijkheid om bij elke afspraak notities te maken. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een goede patiënteninformatievoorziening bijdraagt aan de acceptatie van de diagnose en een betere kwaliteit van leven, aldus de twee partijen.

Op 10 februari 2014 is de app officieel in gebruik genomen tijdens een ingebruikname-handeling door Instituut Verbeeten en Douwe van der Werf, CFO van Ctac. De eerste patiënten kunnen vanaf dan gebruikmaken van de app die gratis te downloaden is in de Google Play Store en de Apple App Store onder de naam ‘Verbeeten’. Ctac ontwikkelde deze app samen met Instituut Verbeeten in het kader van haar jaarlijkse Goede Doelen-project.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Zorg