Redactie - 21 februari 2014

LANCOM Systems en Imagotag integreren elektronische schaplabels (ESL) in draadloze LAN-oplossingen

 

LANCOM Systems, een Duitse producent van professionele netwerkoplossingen, start een strategische samenwerking met het Oostenrijke bedrijf imagotag. De twee bedrijven integreren elektronische schaplabels (ESL) in draadloze LAN-oplossingen. Deze schaplabels hebben een eigen batterij voor voeding en worden draadloos

Binnen de samenwerking zijn LANCOM WLAN-access points ontwikkeld die voor het eerst de verschillende draadloze technologieën voor WLAN en elektronische schaplabels in een apparaat combineren. Klanten hoeven daardoor alleen een infrastructuur te bouwen en beheren, wat zorgt voor lagere installatie- en operationele kosten. Daarnaast zorgt de gezamenlijke ontwikkeling van LANCOM en imagotag ervoor dat de twee draadloze technologieën zonder enige interferentie werken.

Retail is niet de enige sector waar nieuwe mogelijkheden ontstaan. Grotere displays zijn bijvoorbeeld inzetbaar om zaal- of vergaderruimte-informatie te tonen. Digital signage leent zich goed voor onder meer de vrijetijdssector, aldus de twee partners.

LANCOM en imagotag tonen hun oplossing voor het eerst tijdens EuroShop 2014 in Düsseldorf (16 – 20 februari) in de LANCOM-stand in hal 6, stand D70 en op de stand van imagotag in hal 6, stand A79. De geïntegreerde draadloze display-oplossing is naar verwachting in de tweede helft van 2014 beschikbaar voor klanten.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!