Redactie - 26 februari 2014

MWC 2014: Kaspersky Lab introducee?rt Fraud Prevention platform

 

Kaspersky Lab heeft tijdens het Mobile World Congress (MWC) 2014 in Barcelona zijn nieuwe Kaspersky Fraud Prevention platform gedemonstreerd. Deze oplossing is ontwikkeld om online transacties op computers en mobiele apparaten te beschermen, en is bestemd voor banken, financiële instellingen en bedrijven in de e-commerce sector.

Het nieuwe Kaspersky Fraud Prevention platform bestaat uit instrumenten die online transacties kunnen beschermen op verschillende apparaten en besturingssystemen, serveroplossingen voor het opsporen van frauduleuze transacties tijdens de verwerking van online betalingen, plus een scala aan extra diensten. De individuele platformcomponenten kunnen zowel zelfstandig als in samenwerking functioneren, vullen elkaar aan en bieden meerlaagse bescherming in elk stadium van een online betaling.

De Kaspersky Fraud Prevention client applicaties zijn geschikt voor computers die draaien op Microsoft Windows en Apple OS X, en tevens voor mobiele apparaten gebaseerd op Google Android en Apple iOS. Deze applicaties, samengebracht onder de naam Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints, zijn ontwikkeld om de apparaten van gebruikers te beschermen tegen financiële cyberdreigingen die gericht zijn op specifieke besturingssystemen.

Indien een organisatie van plan is om zijn eigen mobiele app te ontwikkelen, of de beveiliging van bestaande applicaties wil versterken, kan gebruik gemaakt worden van Kaspersky Fraud Prevention SDK (Software Development Kit) tools. Deze toolset is gebaseerd op Kaspersky Lab’s oplossingen en behelst alle noodzakelijke componenten voor betrouwbare bescherming van online betalingen via een mobiel apparaat.

De server component van het Kaspersky Fraud Prevention Clientless Engine platform opereert binnen de IT-infrastructuur van het bedrijf. Het kan frauduleuze transacties detecteren en voorkomen, zelfs als op het apparaat van de gebruiker geen beveiligingsoplossing is geïnstalleerd. Om de legitimiteit van een operatie te evalueren, controleert Kaspersky Fraud Prevention Clientless Engine real-time informatie over de betaling en het apparaat waarop deze wordt verricht, en detecteert zo verdachte afwijkingen en pogingen tot cyberaanvallen. Een bericht over de kwaadaardige activiteit zorgt ervoor dat een medewerker van het bedrijf snel kan reageren om diefstal te vermijden.

De voordelen van Kaspersky Fraud Prevention worden volgens de Russische IT-leverancier gecomplementeerd met een reeks aanvullende diensten die Kaspersky Lab levert om bedrijven te helpen hun kennis over financiële cyberdreigingen te verbeteren, inclusief de beste manieren om deze te bestrijden. Het biedt bovendien exclusieve toegang tot de uitgebreide kennis van Kaspersky Lab’s deskundigen en specifieke ondersteuning door het bedrijf.

Door: Witold Kepinski
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!