Redactie - 01 maart 2014

Nexenta introduceert nieuwe NexentaStor 4.0 Software Defined Storage

 

Nexenta, speler in Software Defined Storage (SDS) -oplossingen, kondigt de introductie aan van een nieuwe versie van zijn vlaggenschip-product NexentaStor voor softwaregedefinieerde datacenter. Nexenta maakt dit nieuws bekend tijdens Cloud Expo Europe 2014. De nieuwe versie van NexentaStor zal vanaf het tweede kwartaal van 2014 verkrijgbaar zijn.

Nexenta introduceert met NexentaStor 4.0 vernieuwingen en verbeteringen binnen zijn open storage-oplossing. Dit zijn onder meer: een reductie van de high availability fail-overtijden met vijftig procent, ingebouwde intelligentie in de Fault Management Architecture (FMA) die in staat is om hardwareproblemen te detecteren en herstellen om de invloed daarvan op de prestaties te minimaliseren, verbeterde probleemisolatie ter verbetering van betrouwbaarheid en overzicht, minder latency voor eindgebruikers dankzij de toevoeging van ondersteuning voor Server Message Block (SMB) 2.1 en vereenvoudigd beheer op basis van wizards om storage-pools in te stellen, dankzij nieuwe configuratie- en implementatietools.

Tevens biedt NexentaStor 4.0 prestatieverbeteringen dankzij ondersteuning voor 512 GB memory, verbeterde replicatie dankzij de geoptimaliseerde AutoSync-service, tal van aanvullende MIB¹s en SNMP­traps voor meer overzicht en betere bewaking, migratie van de code base naar het open source besturingssysteem Illumos voor verbeterde mogelijkheden op het gebied van beveiliging, beheer en bewaking. Tot slot is er verbeterde stabiliteit, ondersteuningsmogelijkheden bij de upgrade vanuit alle bestaande versies van NexentaStor.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!