Redactie - 06 maart 2014

Compuware AMP voor Big Data geeft meer inzicht in Hadoop-, NoSQL- en Cassandra-implementaties


Compuware APM voor Big Data is aangepast. De tool biedt betere ondersteuning en out-of-the-box dashboards, zodat organisaties Big Data projecten kunnen optimaliseren. Dat is te danken aan meer inzicht in Hadoop-, NoSQL- en Cassandra-implementaties. Big Data workloads en transacties worden inzichtelijker, waardoor de hoofdoorzaak van trage analyse-opdrachten en fouten sneller opgespoord kan worden, aldus Compuware.

De out-of-the-box dashboards voor Hadoopzijn verbeterd, die niet geconfigureerd hoeven te worden. Direct verband van MapTask en ReduceTask naar gebruikers, pools, rijen en taken. Het geeft gebruikers inzicht in de prestaties van de cluster in vergelijking met Hadoop-gespecificeerde matrixen en bronnen.

Verder is er ondersteuning voor Hadoop 2 en Hortonworks Data Platform (HDP) 2.0. Dat leidt tot beter inzicht in Hadoop Distributed File Systems (HDFS) en hoe data wordt verplaatst over het cluster. Organisaties zijn in staat om terugkerende problemen te ontdekken met data locality. Er is volledige ondersteuning voor Cassandra, inclusief het recent gelanceerde CQL3. Bedrijven kunnen ook de end-to-end transacties optimaliseren door de laatste versie van MongoDB, Hbase en andere NoSQL-databases te gebruiken.

Hortonworks

Hortonworks, speler in open source Apache-distributies, participeert in Compuware APM. Zij voorzien klanten van snellere en minder gecompliceerde implemenatiecycli, door inzicht te geven in de prestaties van MapReduce-acties.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!