Redactie - 11 maart 2014

Vasco lanceert native authenticatie integratie oplossing voor MYDIGIPASS.COM

 

VASCO Data Security International, een software security bedrijf gespecialiseerd in authenticatieoplossingen en diensten, lanceert een native authenticatie integratie oplossing voor MYDIGIPASS.COM die applicatieontwikkelaars de online identiteit van hun eindgebruikers doet beschermen.

Afgelopen november lanceerde VASCO DIGIPASS for Application Perimeter Protection SDK (DIGIPASS for APPS), een software ontwikkelingskit die applicatieontwikkelaars voorziet van een cross-platform programmeringsomgeving die hun mobiele applicaties beveiligt. De oplossing biedt een overzichtelijke set kenmerken die applicatieontwikkelaars voorziet in de nodige bouwblokken die de applicatie op elk niveau beveiligt. In lijn met VASCO’s mobiele strategie lanceren ze hun native authenticatie integratie oplossing voor MYDIGIPASS.COM, VASCO’s in-the-cloud authenticatie platform.

De native authenticatie integratieoplossing stelt de gebruiker nu in staat om veilig in te loggen van een mobiele app door simpelweg op de ‘MYDIGIPASS.COM Secure Connect’ knop te drukken. De MYDIGIPASS.COM mobiele applicatie verschijnt dan automatisch waar ze dan alleen nog hun pincode hoeven in te geven. Zodra deze gevalideerd is wordt de gebruiker teruggebracht naar de mobiele app en krijgt deze direct toegang tot de inhoud die nu beveiligd is op zijn mobiele app. Het hele authenticatieproces wordt op de back-end uitgevoerd, onzichtbaar voor de gebruiker. MYDIGIPASS.COM valideert de pinnummer van de gebruiker en genereert een eenmalig wachtwoord (one-time password = OTP). Deze OTP wordt automatisch in de MYDIGIPASS.COM app ingebracht, gecheckt door de server waarna vervolgens toegang tot de server wordt verleend. De oplossing is erg eenvoudig en gemakkelijk voor de eindgebruiker door de naadloze integratie in de mobiele app zelf. De eerste klant hiervoor is MOBYLLA (www.mobylla.com), een Belgisch bedrijf dat ondernemingen mobiele oplossingen en diensten aanbiedt in telecommunicatie, produktie, overheid, gezondheidszorg, financiele instellingen etc. MOBYLLA heeft de oplossing geintegreerd in hun mCloud service, een platform dat voorziet in een veilige end-to-end toegang tot bedrijfsmiddelen door mobiele applicaties. MOBYLLA was op zoek naar een sterke authenticatie oplossing zonder additionele hardware of software. Dankzij de native authenticatie integratie kunnen gebruikers veilig inloggen op de mCloud app zonder daarbij additionele authenticators of lastige copy-paste procedures.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!