Redactie - 07 mei 2014

Citrix introduceert nieuwe mobility-oplossingen


Citrix heeft tijdens zijn jaarlijkse Synergy-conferentie een aantal oplossingen geïntroduceerd voor gebruikers om vanaf iedere locatie te werken. Tijdens het evenement presenteerde Citrix hoe de nieuwe oplossingen, gebaseerd op Citrix virtualisatie-, mobility-, netwerk- en cloud-dienstentechnologie, kunnen zorgen voor een veilig gebruik van applicaties, desktops, data en diensten voor alle gebruikers, op ieder device en via ieder netwerk of cloud.

Citrix Workspace Services is een platform voor het ontwikkelen, bouwen en beschikbaar maken van mobiele werkomgevingen. Het platform is cloud gebaseerd, partners en klanten kunnen hiermee snel desktop-as-a-service (DaaS)-, virtuele applicatie- en mobility-diensten verlenen vanuit iedere cloud.

Citrix Workspace Suite vereenvoudigt volgens de leverancier de manier waarop organisaties hun eindgebruikersomgeving beheren en beveiligen. De flexibele oplossing ondersteunt meerdere corporate- of BYO-devices per gebruiker en biedt direct toegang tot applicaties, data en diensten. Organisaties verbeteren hiermee de productiviteit van werknemers, vereenvoudigen de IT-omgeving en zijn zeker van volledig beveiligde enterprise content, aldus Citrix.

Nieuwe functionaliteiten in Citrix XenApp en XenDesktop zorgen voor verbeterde veiligheidsmogelijkheden, high-performance op HTML 5 gebaseerde toegang vanaf ieder device, snelle log-ons, eenvoudige roaming applicaties over verschillende devices en ondersteuning van de laatste USB 3.0-apparatuur. Daarnaast introduceert Citrix een technologische preview van migratietools en functionaliteiten die migratie en upgrades vereenvoudigt voor bestaande klanten, zo beweert Citrix,

De Netscaler MobileStream Technology verbetert de prestaties van mobiele netwerken en applicaties en zorgt eveneens voor netwerkzichtbaarheid, terwijl de veiligheid voor zowel de organisatie als de eindgebruiker wordt vergroot.

Nieuwe functionaliteiten in Citrix ShareFile zorgen voor veel mogelijkheden voor opslag voor gebruikers en de meest uitgebreide keuze voor de IT-afdeling. Gebruikers hebben toegang tot bestanden en kunnen deze ook aanpassen vanaf verschillende databronnen op hun mobiele devices. Dit geeft organisaties meer controle over corporate data in persoonlijke omgevingen, waardoor ze profiteren van een hogere productiviteit en verbeterde veiligheid, aldus Citrix.

De nieuwe versie van XenMobile biedt uitgebreide ondersteuning voor Windows Phone 8, is beter schaalbaar en biedt backend integratie die zorgt voor een verdere automatisering van mobiele workflows voor organisaties en eindgebruikers. Gebruikers zijn productiever op hun tablets en mobiele devices, terwijl de IT-afdeling de controle behoudt, zo besluit Citrix.

WK
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!