Redactie - 26 mei 2014

Seagate biedt nieuwe Kinetic Open Storage API


Seagate Technology, speler op het gebied van opslagoplossingen, breidt zijn open source-programma uit met het Seagate Kinetic Open Storage-platform API (Application Programming Interface) en libraries.

Door deze aanvullende open source-initiatieven op het platform stelt het bedrijf zijn soft- en hardwarepartners in staat om het maximale te halen uit de nieuwe key/value programmeerinterface en die te integreren in cloud-softwarestacks, extra devices en nieuwe systemen.

Het lanceren van de API en bijbehorende libraries betekent het vrijgeven van de broncode voor verschillende softwareontwikkeltalen, waarmee de storagesoftware direct kan ‘praten’ met een Kinetic drive. De Kinetic Open Storage API moedigt leveranciers van zowel soft- als hardware aan om mee te doen en Kinetic-commando's in hun oplossingen te integreren. De libraries die Seagate vrijgeeft, ondersteunen onder andere C + +, Java en Python-talen. De open source libraries stimuleren ontwikkelaars eveneens het protocol meteen te benutten en, als ze dat willen, hun eigen libraries te schrijven.

Seagate kondigde in 2013 zijn Kinetic Open Storage-platform aan. Dit is een op apparaten gebaseerd open source-platform dat het maximale haalt uit samengevoegde harde schijven en essentiële elementen toevoegt van zowel een key/value API als Ethernet-connectiviteit. Dit maakt betere prestaties, meer schaalgrootte, eenvoud en een lagere TCO mogelijk voor ‘scale-out’-opslagarchitecturen.

Om het onlangs opnieuw uitgebreide Seagate Kinetic Open Storage-platform te ervaren en te beginnen met het creëren van een verbeterd opslagarchitectuur, ga naar:
http://developers.seagate.com
 
Door: Witold Kepinski

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!