Redactie - 11 juni 2014

WatchGuard operating system Fireware 11.9 integreert UTM en NGFW


WatchGuard Technologies heeft zijn Unified Threat Management (UTM) en Next-Generation Firewall (NGFW) toepassingen geïntegreerd. Dit maakt apart netwerkbeheer en -beveiliging van draadloze netwerken overbodig. IT-professionals hebben nu de beschikking over een universele web-interface voor het beheren van een netwerkomgeving, aldus Watchguard.

De uniforme security-oplossing is voor een belangrijk deel gebaseerd op de nieuwe release van WatchGuard's operating system Fireware 11.9. De uitgebreide functionaliteit van het operating system stelt netwerkbeheerders in staat om access points (APs) in kaart te brengen en de beveiligingssettings van zowel vaste als draadloze netwerken eenmalig te definiëren. Beheerders kunnen de verschillende netwerken nu vanuit één omgeving realtime monitoren, het netwerkverkeer analyseren, bandbreedte prioriteren en mogelijke bedreigingen identificeren. Organisaties kunnen zelfs de activiteiten op naburige netwerken, die op dezelfde frequentie werken, monitoren. En daar malafide acces points identificeren.

WatchGuard's Fireware 11.9 operating system omvat een serie oplossingen voor onder meer: antivirus, anti-spam, application control, advanced threat protection (ATP) en data loss prevention (DLP). Fireware integreert eveneens de big data visibility tool WatchGuard Dimension.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!