Redactie - 20 juni 2014

Data Matters introduceert online e-depot voor archiefbeheersysteem (ABS)


Data Matters, specialist in datastorage en datamanagement, introduceert een online e-depot voor ieder archiefbeheersysteem (ABS). Deze dienst biedt een oplossing voor de duurzame opslag van waardevolle digitale of gedigitaliseerde informatie, die in combinatie met ieder archiefbeheersysteem gebruikt kan worden.

Met het online e-depot als basis kan elke gebruikersorganisatie geheel naar eigen behoefte en specifieke eisen een pakket van producten en diensten samenstellen ten behoeve van de vereiste 
long term digital preservation

De digitaal duurzame opslag van de informatie-objecten vindt plaats op goedgekeurde digitale archiefsystemen, die zich in gecertificeerde data centers in Nederland bevinden. Deze digitale archiefsystemen worden ook in de erfgoedsector gebruikt en zijn als onderdeel van een bestaand e-depot goedgekeurd door de archiefinspectie. De opslagkosten worden verrekend op basis van het aantal terabytes per jaar. Om de beschikbaarheid en de data-integriteit - bescherming tegen verlies en beschadiging - van waardevolle digitale informatie en de beschikbaarheid te garanderen, worden de informatie-objecten minimaal in tweevoud opgeslagen in data centers op verschillende locaties in Nederland.

WK


 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!