Redactie - 02 juli 2014

WunderBar open source starterkit maakt ‘Internet of Things’ en prototyping mogelijk


WunderBar van relayr is geïntroduceerd en is verkrijgbaar bij Conrad. WunderBar is een open source starterkit die ‘Internet of Things’ en prototyping mogelijk maakt. In maart 2014 behaalde dit crowdfunding-project 122% financiering op het Dragon Innovations platform. De succesvolle WunderBar-campagne krijgt nu een vervolg door exclusieve ondersteuning bij de verdere ontwikkeling en introductie door Conrad, Europa’s webwinkel op het gebied van elektronica en techniek.

WunderBar lijkt op een chocoladereep met zeven afzonderlijke stukken die kunnen worden afgebroken. Elke module is voorzien van Bluetooth Low Energy (BLE), een sensor of relais en een eigen accu, die de module tot een jaar lang van stroom voorziet. De master-module beschikt tevens over WiFi.

De minimodules bieden meetfuncties voor licht, kleur, afstand, temperatuur en vochtigheid. Tevens zijn ze voorzien van een versnellingsmeter, een gyroscoop en afstandsbediening op basis van IR (infrarood). De Wunderbar-community heeft besloten om een geluidssensor toe te voegen aan de zesde module. Een Grove-connector van Seeed Studio op de vijfde module maakt een groot aantal extra Arduino-sensoren en -relais compatibel met het WunderBar-platform.

WunderBar is een complete 'Internet of Things' app developer starterkit. waar software-programmeurs, hardware-engineers maar ook gewone gebruikers direct mee aan de slag kunnen. Voor deze kit zijn verschillende software development kits (SDK's) te downloaden: iOS, Android en Node.js.

Technische specificaties van WunderBar
Master-module
Tot 120 MHz ARM Cortex-M4 kern met DSP instructies
Processor: ARM Cortex-M4 core
Kloksnelheid: 120MHz
Flash-geheugen: 1024 kB
RAM: 250 kB
IO: 12 exposed GPIO pads, including 4 ADC, SPI, I2C and SDIO
WiFi: IEEE 802.11b/g/n, WPA/WPA2, full TCP/IP stack incl. TLS
Bluetooth LE
1.71-3.6V operating voltage voor verlengde accu-levensduur
Full-speed USB met OTG controller
AES, SHA-256 encryption engine en 128-bits UUID (Unique Identifier Number)
121-pin BGA package (8x8 mm)

Sensor-modules
Processor: Cortex M0
Kloksnelheid: 16MHz
RAM: 16 kB
IO: 8 exposed GPIO pads, including SPI, I2C, TWI, UART, ADC
Bluetooth LE

Meer informatie over WunderBar: http://youtu.be/mmLY7sOssg0

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!