Redactie - 24 juli 2014

ilionx biedt digitale ondersteuning bij medicatietoediening met Med-OK


ICT-dienstverlener ilionx heeft een oplossing in huis gehaald voor digitale ondersteuning bij medicatietoediening: Med-OK. Med-OK is een applicatie die zorgmedewerkers ondersteunt en controleert bij het inplannen en toedienen van medicatie. Op deze manier kunnen zorgverleners de risico’s op fouten bij het inplannen en toedienen van medicijnen verminderen.

Med-OK is op een tablet te gebruiken en mee te nemen bij medicatierondes. Daarbij begeleidt, stuurt en registreert Med-OK de toediening en krijgen zorgmedewerkers doorlopend instructies. Daarnaast zijn afspraken over de medicatietoediening tussen zorginstelling, apotheker, arts en cliënt continu beschikbaar, zodat medewerkers hier altijd van op de hoogte zijn.

De applicatie verbetert de kwaliteit en efficiëntie van het medicatieproces, doordat alle informatie die van belang is voor de medicatietoediening up-to-date en continu beschikbaar is. Ook verminderen de administratieve lasten door het digitaliseren van papierwerk en is meer inzicht mogelijk door het automatisch uitrollen van rapportages, aldus ilionx.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!