Redactie - 29 juli 2014

Ascom introduceert draadloze functionaliteit verpleegoproep


Ascom heeft draadloze verpleegoproep toegevoegd aan zijn op IP-gebaseerde systeem teleCARE IP. De IP-verpleegoproepsystemen teleCARE van Ascom bieden flexibele en complete communicatie-oplossingen op locatie voor zorginstellingen. De nieuwe draadloze functionaliteit kenmerkt Ascoms portfolio van bedrijfskritieke communicatiemiddelen in de gezondheidszorg. Het systeem biedt pols- en halszenders voor patiënten of bewoners van zorgcentra. Ook is een locatiebaken op batterij toegevoegd waarmee cliënten en zorgbehoevenden snel gelokaliseerd en geïdentificeerd kunnen worden.

Hans Rehorst, Product Manager Healthcare bij Ascom :“We wilden een modern en gebruiksvriendelijk product ontwikkelen dat er niet uitziet als een alarmzender. Ascom is hierin geslaagd; we bieden de mogelijkheid de zender aan te passen aan de persoonlijke smaak van de bewoner. Hiermee ziet het apparaat er aantrekkelijk uit. Het blijft echter een alarmproduct en wordt dan ook voortdurend gemonitord door het verplegend personeel.”

Voor cliënten die aan dementie lijden, bestaat er een mechanisme waarmee de armband wordt gefixeerd. De polszender signaleert ook of de drager de armband van zijn of haar pols heeft verwijderd. In dat geval wordt er een bericht gestuurd naar de zorgverleners. Samen met de dwaaldetectie-functie wordt het verpleegpersoneel op de hoogte gesteld als een bewoner van een zorgcentrum rond gaat zwerven. Ook kunnen vanuit dit systeem aangrenzende deuren worden gesloten, als dat wenselijk is.

“Niet te weten waar een bewoner zich bevindt is een veelvoorkomend probleem en als het personeel informatie hierover krijgt, kan er veel tijd worden bespaard”, aldus Rehorst. “Door middel van deze oplossing kunnen zorgverleners besluiten hoe ver een bewoner zich kan verplaatsen en waar ze zich bevinden nadat ze een alarm gemaakt hebben. Met onze schaalbare technologie die exact bepaalde gebieden of kamerlocaties aanduidt, kunnen wij het juiste personeelslid de juiste informatie verschaffen, precies op het moment dat dit nodig is - ongeacht waar de bewonder zich bevindt.”

Deze nieuwe functionaliteit is de meest recente toevoeging aan Ascoms communicatiemiddelen in de zorg voor bejaarden, waarbij de vrijheid van de bewoners in alle zorgstadia aanzienlijk wordt verbeterd. Ze kunnen vragen stellen, om hulp roepen, hun omgeving identificeren en zorgeloos leven – ongeacht hoe mobiel ze zijn.

Kijk voor meer informatie op www.ascom.com/ws/wristtransceiver

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!