A10 Networks versterkt beveiliging Thunder ADC’s
08-08-2014
Deel dit artikel:

A10 Networks versterkt beveiliging Thunder ADC’s


A10 Networks, gespecialiseerd in application networking, heeft het Thunder ADC-portfolio uitgebreid met nieuwe en verbeterde beveiligingsfuncties. Die helpen organisaties om complexere en hevigere digitale aanvallen te weerstaan en te voorkomen dat daardoor de medewerkersproductiviteit, merkreputatie en omzet worden geschaad. Zowel de functies voor SSL en WAF, als Application Access Management, zijn aanzienlijk uitgebreid en komen in het vierde kwartaal kosteloos beschikbaar in ACOS 4.0, op basis van A10 Networks all-in licentiemodel.

Het tegenhouden van alle bedreigingen via steeds meer verbonden apparaten in de digitale wereld, wordt voor elke organisatie een grotere uitdaging. Alleen al de intensiteit en complexiteit van Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen nemen met zorgwekkende snelheid toe. Verder groeit ook het encrypted webverkeer, waarmee hackers firewalls, IPS-systemen (Intrusion Protection Systems) en malwarescanners kunnen omzeilen. Tenslotte leiden ook de systemen die overheden gebruiken om data te verzamelen tot een toenemende behoefte aan veilig Internetverkeer en data die niet door onbevoegden te bekijken is. Deze combinatie van ontwikkelingen vergroten de uitdaging voor netwerkoperators en -beheerders om kritische data en systemen goed te beveiligen, met de daarvoor beschikbare nieuwste technologieën.

Nieuwe en verbeterde beveiligingsfuncties
De Thunder ADC appliances van A10 Networks zijn onder andere uitgebreid met de volgende nieuwe en verbeterde beveiligingsfuncties:
· SSL Intercept zichtbaarheid met een selectieve bypass van vertrouwde gebruikers, ondersteund door de Webroot URL-classificatie (eerste URL bypass voor SSL in een ADC)

· Grotere SSL Offload capaciteit, inclusief Perfect Forward Secrecy (PFS) en ECDHE, om te voorkomen dat data wordt decrypted. Daarbij worden unieke keys voor eenmalig gebruik toegepast.

· ICSA gecertificeerde Web Application Firewall (WAF) verbeteringen, die zowel de nauwkeurigheid als het bereik van deze beveiligingstechniek vergroten. Daarmee kunnen organisaties webaanvallen voorkomen en voldoen aan compliancyregels. Nieuwe functies zijn onder andere XML- en JSON-bescherming, bescherming tegen open redirect aanvallen, ondersteuning van compliancyregels voor het HTTP-protocol en integratie van de WAF beveiligingsrichtlijnen met aFleX scriptingpolicies.

· Uitgebreide Application Access Management functionaliteit die de gebruikersauthenticatie centraal stelt op basis van vertrouwde oplossingen voor identiteitsbeheer, inclusief de industriestandaard SAML-authenticatie met iDP-interoperabiliteit.

Alle nieuwe functies zijn een aanvulling op de bestaande beveiligingsfuncties van A10 Networks Thunder ADC-appliances, zoals DDoS-bescherming, DNS Application Firewall, access controle list en alle anderen.

WK
 
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security