Tech Data haalt datacenter kennis binnen

Tech Data haalt datacenter kennis binnen

Tech Data haalt datacenter kennis binnen

09-09-2012

Tech Data haalt datacenter kennis binnen


Distributeur ETC, onderdeel van de Britse Specialist Distribution Group (SDG), is verkocht aan de Amerikaanse wholesale distributeur Tech Data. SDG stond al een tijdje te koop, naar verluidt was Ingram Micro ook geinteresseerd, maar die onderhandelingen werden afgebroken.

Door de overname zijn het nu vooral de Amerikaanse distributeurs Tech Data en Ingram Micro die het Nederlandse distributielandschap domineren, uiteraard samen met Copaco uit Eindhoven van de gebroeders Reijers.

Tech Data is er in ieder geval van verzekerd dat SCC, het reselleronderdeel van SCH Groep waaronder SDG viel, per jaar voor 500 miljoen dollar bij de Europese vestigingen inkoopt. Zo blijft Tech Data verzekerd van een inkomstenbron.

Voor Tech Data is ETC interessant vanwege de resellers die IBM, HP, Citrix, Huawei en Symantec inkopen. Daarnaast staan er mooie demo-oplossingen van HP en IBM waarmee klanten van resellers kunnen worden warm gemaakt.

ETC maakt veel omzet met de verkoop van IT aan datacenters. Dat is voor Tech Data nodig om zich te ontwikkelen als distributeur en kenniscentrum voor cloud oplossingen. Want op de traditionele componentenhandel, waar Tech Data ook groot in is, staan de marges vaker onder druk. Dat bewijzen onder andere de recente lagere omzetcijfers cijfers van Intel.

Witold Kepinski 
 
 

Terug naar nieuws overzicht